Jo kandidatūra dar bus pateikta specialiųjų tarnybų patikrai.

Konkurse iš viso dalyvavo 14 pretendentų, jie laikė testą žodžiu ir raštu.

Kandidatus vertino teisingumo viceministro Justo Pankausko vadovaujama komisija.

G. Bartkus sakė, kad tapęs Registrų centro direktoriumi svarstytų visuomenei atverti visus įmonės turimus duomenis.

„Taip - tai vienas iš labai rimtai svarstytinų dalykų, nes duomenys turi būti atviri. Duomenų atvirumas reiškia, kad jais galėtų naudotis kiti, kurti naujas paslaugas, kurti naujus produktus“, - BNS sakė jis.

G. Bartkus teigė, kad jam yra svarbi centro darbuotojų kompetencija. Teisininkas pabrėžė, kad Registrų centre dirba vieni geriausių informacinių technologijų specialistų, tačiau jis neatmeta, kad gali atsisveikinti su kai kuriais įmonės darbuotojais.

Pasak G. Bartkaus, jo Registrų centro vizijoje svarbiausi yra skaidrumas, patikimumas ir inovatyvumas.

„Dar vienas dalykas, kuris yra be galo svarbus, tai, kad Registrų centras turi būti paslaugų teikėjas, tai yra turi atsisukti į vartotojus 100 procentų: ne tik turime turėti duomenis, bet padaryti, kad jie būtų visų pirmą atviri, antra - jais turi būti naudojamasi patogiai“. - sakė konkurso laimėtojas.

Šiuo metu G. Bartkus dirba advokatu kontoroje „Tark Grunte Sutkiene“. Jis yra lektorius Vilniaus universiteto Teisės fakultete. Magistro laipsnį šiame fakultete advokatas įgijo 1989 metais.

2000-2001 G. Bartkus ėjo teisingumo ministro pareigas. 2008 metais jis buvo tarp Liberalų sąjūdžio svarstomų kandidatų į teisingumo ministrus.

G. Bartkus tobulinosi Suomijos, Lenkijos, Kolumbijos, Vengrijos, Jungtinių Valstijų ir kitose aukštosiose mokyklose, dirbo keliose advokatų kontorose, tarp jų - „Valiūnas Ellex“, „Baltic Legal Solutions Lietuva“.

Jis 2009-2012 vadovavo tuometinio premjero Algirdo Butkevičiaus sudarytai biurokratijos mažinimo arba „Saulėtekio“ komisijai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)