„Mes rimtai svarstome savo prisidėjimą. Galbūt mūsų prioritetas būtų skirti lėšų konkretiems projektams, kurie tam tikra apimtimi apims Lietuvą, bet mes esame pasiruošę dalyvauti regioniniuose projektuose pirmiausia - ne nacionaliniuose, ne apibrėžtuose nacionalinėmis sienomis“, - antradienį prieš ES finansų ministrų posėdį Briuselyje žurnalistams sakė R.Šadžius, kuris dalyvauja ES Ekonomikos ir finansų taryboje („Ecofin“) Briuselyje.

Jeano-Claude'o Junckerio lapkričio pabaigoje pristatytas investicijų planas antradienį pradedamas svarstyti taryboje.

Lietuva planą palaiko, tačiau pabrėžia, kad jo sėkmė priklausys nuo privačių investicijų, be to, jis neturėtų kliudyti pagrindiniams ES biudžeto tikslams. Tokią nuomonę „Ecofin“ posėdyje išsakys ir R.Šadžius, kuris pirmadienį susitiko su Europos investicijų banko (EIB) vadovu Werneriu Hoyeru.

EK investicijų planu tikimasi pritraukti apie 300 mlrd. eurų privačių investicijų, įkuriant Europos strateginių investicijų fondą. Jis turėtų būti įkurtas iš Europos investicijų banko skirtų 5 mlrd. eurų, o dar 16 mlrd. eurų skiriant iš ES biudžeto. Komisija skaičiuoja, kad bendra 21 mlrd. eurų garantija pritrauks privačių lėšų, kurių suma per trejus metus sieks apie 300 mlrd. eurų. Briuselis ragina prisidėti ir valstybes nares.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)