Generalinės prokuratūros prokuroras Saulius Verseckas baigė ikiteisminio tyrimo patikrinimą ir mano, kad ankstesnis nutarimas nutraukti tyrimą yra teisėtas ir teisingas, nors jis galėjo būti išsamesnis ir labiau motyvuotas, ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

1,232 mln. litų, dėl kurių buvo kilę abejonių, grąžinus į „Snoro“ sąskaitą ir neradus nusikalstamos veikos požymių, rugsėjo pradžioje Generalinė prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl N.Cooperio veiklos.

Tyrimą nutraukęs Vilniaus apygardos prokuroras Linas Kuprusevičius tuomet sakė, kad operacijos, kai sustabdžius banko veiklą, N.Cooperis atliko dviejų įmonių pinigines operacijas, buvo klaida.

Rugsėjo viduryje generalinis prokuroras Darius Valys nurodė išsiaiškinti, ar pagrįstai nutrauktas tyrimas, nes jo rezultatai yra svarbūs labai dideliai visuomenės daliai, ypač banko kreditoriams.
Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė tuomet teigė, kad jos neįtikino generalinio prokuroro argumentai, kodėl buvo nutrauktas tyrimas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)