Į Guopstų kaime, Trakų raj., pastatytą gamyklą investuota daugiau nei 4,2 mln. eurų. Įmonių grupei „BOD Group“ priklausanti įmonė UAB BRD optinius lęšius gamins įdiegus Vokietijos kompanijos „Schneider“ gamybos liniją. Tokios, kaip įrengta Lietuvoje, individualizuotų akinių lęšių gamybos linijos tėra JAV (Sakramente) ir Honkonge.

Individualizuotus optinius lęšius gaminančios įmonės tiksluose – 15 proc. realizuoti Lietuvoje, iki 10 proc. Baltijos šalyse.

Šiuo metu gamykloje jau dirba apie 20 žmonių, per artimiausius metus norima sukurti dar 40 darbo vietų.

Gamyklos atidaryme apsilankęs premjeras Algirdas Butkevičius džiaugėsi, kad „BOD Group“ tapo veržlia ir konkuruojanti ne tik Europoje bendrovė.

„Bendrovė Vidurio ir Rytų Europos šalyse diegia pačias moderniausias technologijas“, - įmonių grupės specifiką apibūdino ministras pirmininkas.

„Global BOD Group“ valdybos pirmininkas Vidmantas Janulevičius naujos gamyklos atidarymą palygino su stojimusi ant trečios kojos.

„Visi žino, kaip tai svarbu įmonių stabilumui“, - kalbėjo jis. V. Janulevičius priminė, kad „BOD Group“ savo veiklą pradėjo gamindama optinius diskus, vėliau žengta į saulės energetiką, o optiniai lęšiai – trečias svarbus įmonių grupės veiklos plėtros etapas.

Kas dieną naujoje gamykloje pagaminant apie 4 tūkst. lęšių akiniams žadama 85 proc. eksportuoti. Lietuviški gaminiai keliaus į Skandinavijos, kitas Baltijos šalis, Vokietiją, Lenkiją. Taip pat kalbamasi su partneriais Baltarusijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)