Be to, manoma, kad artimiausiu metu streiką paskelbs ir uostų darbuotojai. Penktadienį prie protesto akcijos prisijungs aviacijos dispečeriai.

Akcijų dalyviai protestuoja prieš darbo valandų pakeitimus, bet apskritai, kaip ir visuotinio protesto dalyviai, jie pasisako prieš Darbo kodekso reformas.

Birželio 14-ąją, kai šalies senatoriai pradės svarstyti reformų paketą, profesinės sąjungos planuoja surengti „plataus masto nacionalinę demonstraciją“ Paryžiuje.

Geležinkelininkų streikas prasidėjo antradienio vakarą - tai jau aštuntas streikas per pastaruosius tris mėnesius. Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as antradienį ir toliau tvirtai laikėsi savo pozicijos dėl darbo reformų būtinybės, nors protestai beveik paralyžiavo šalį. Prancūzijos opozicijos politikas, buvęs šalies Nicolas Sarkozy apkaltino F. Hollande'ą, esą „nuo pat krizės pradžios jis viską daro neteisingai“.

Pagal Prancūzijos darbo kodekso reformą numatyta: 1) palikti 35 valandų trukmės darbo savaitę. Bendrovės gali tartis su vietos profsąjungomis dėl trumpesnės ar ilgesnės darbo savaitės, bet ji negali būti ilgesnė nei 46 valandų; 2) bendrovėms numatyti didesni įgaliojimai mažinti atlyginimą; 3) įstatymas supaprastina darbuotojų atleidimo mechanizmą. Vyriausybė tikisi, kad bendrovės mieliau samdys darbuotojus, žinodamos, kad galės lengvai juos atleisti, jei iškils būtinybė mažinti gamybą.