Tarp jų – net aštuonios naujos narės – UAB „Kelranga“, UAB „Biuro“, UAB „Baltic Agency Service“, UAB „Cramo“, UAB „Geometra“, UAB „Ludona“, UAB „Klaipėdos liftas“ ir asociacija „American Chamber of Commerce“.

Nuo 2007 m. gyvuojančios iniciatyvos tikslas – diegti skaidraus ir sąžiningo verslo principus. Per septynerius metus „Baltoji banga“ apjungė bendroves ir organizacijas 27 Lietuvos miestuose. 2014 m. Europos bendradarbiavimo ir plėtros organizacija iniciatyvą įtraukė tarp gerųjų praktikų pavyzdžių antikorupcijos srityje.

„Per septynerius veiklos metus sukūrėme entuziastingą bendruomenę, palaipsniui įtraukiančią vis daugiau organizacijų, puoselėjančių skaidraus ir sąžiningo verslo principus. Nuolat augantis „Baltosios bangos“ narių skaičius rodo, kad verslas puikiai supranta, jog skaidri ir atsakinga veikla ‒ būtina prielaida siekiant užtikrinti sveiką, sąžiningą konkurenciją bei tvarią valstybės ekonomiką. Iniciatyvos narėms tai ne tik teorija, bet ir praktika, kuria verslas vadovaujasi siekdamas ilgalaikės sėkmės“, – pranešime cituojama Rūta Skyrienė, „Baltosios bangos“ Tarybos narė ir asociacijos „Investors‘ Forum“ vykdomoji direktorė.

„Baltosios bangos“ atstovai pažymi, jog per septynerius iniciatyvos gyvavimo metus vis daugiau įmonių ir organizacijų atkreipia dėmesį į neskaidrios veiklos žalą pačiam verslui.

„Nelegali įmonių veikla iškreipia konkurenciją – sąžiningam verslui tokiomis sąlygomis tampa daug sunkiau veikti. Pavyzdžiui, 2013 m. nustatyta virš 1400 neteisėtai dirbusių asmenų. Nors šis skaičius mažesnis nei 2012 m., nerimą kelia tai, jog situacija blogėja tam tikrose srityse, tokiose kaip statybos, miškininkystė ir automobilių remontas. Dalijimasis gerąja įmonių patirtimi, atsakingi veiklos principai ir reiklumas pirmiausia sau ‒ veiksmingas būdas skatinti sveikesnę verslo aplinką. O daryti tai gerokai paprasčiau ne pavieniui, bet susibūrus į bendruomenę“, ‒ pastebi Andželika Rusteikienė, iniciatyvos „Baltoji banga“ veiklos vystytoja.

Įmonės „Biuro“ vadovo Valdo Strazdo nuomone, „Baltosios bangos“ ženklas padeda aiškiai iškomunikuoti savo vertybes tiek darbuotojams, tiek vartotojams. „Prie šios iniciatyvos prisijungėme siekdami pabrėžti išskirtinį „Biuro“ požiūrį į darbo laiko ir darbo užmokesčio apskaitos skaidrumą. Tikime, jog tik skaidrus verslas gali būti tvarus ir kurti šviesią, savimi ir savo šalimi besididžiuojančią visuomenę“, – teigė jis.

„Baltosios bangos“ nariai iniciatyvos ženklą naudoja žymėti produkcijai, informacinei medžiagai ar administraciniams dokumentams taip deklaruodami, kad pasisako už etišką verslo kultūrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją