FNTT Klaipėdos apygardos valdyba praneša, kad tyrėjai, bendradarbiaudami su Klaipėdos apskrities mokesčių inspekcijos specialistais, nustatė, kad gargždiškis, turėjęs tik verslo liudijimą verstis statybos darbais, neteisėtai subūrė 14 statybininkų brigadą.

Neįregistravęs bendrovės, minėtas pilietis ėmėsi organizuoti suburtos statybininkų brigados darbus vienai Klaipėdos bendrovei priklausančioje statybvietėje.

Statant kotedžus netoli Dangės upės, statybininkams vadovavęs įtariamasis dokumentuose pasirašydavo kaip statybų darbų vadovas. Uostamiesčio bendrovė už atliktus kotedžų statybos darbus per 10 mėnesių jam pervedė daugiau nei 74 tūkstančius eurų.

Pasak pranešimo, dalį gautų pinigų tariamas darbų vadovas reguliariai mokėdavo kaip fiksuotą užmokestį asmenims, su kuriais nebuvo sudarytos darbo sutartys ir jie statybos darbus vykdė tik įsigiję verslo liudijimus.

Už tai, kad statybų darbų vadovu tapęs gargždiškis neįregistravo savo veiklos ir gavo daugiau nei 74 tūkstančius eurų neteisėtų pajamų, jam gresia bauda.

Baigtam ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir jį kontroliavo Klaipėdos apygardos prokuratūra. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (479)