„Artimiausias iššūkis - 2017 metų valstybės biudžetas. Pasak prezidentės, jis turi atspindėti socialinius poreikius ir valstybės galimybes bei nepažeisti fiskalinės drausmės.

Taip pat Seimui svarbu kuo skubiau imtis Darbo kodekso subalansavimo ir užtikrinti ne tik modernesnius darbo santykius, bet ir žmonių saugumą“, - po susitikimo sakė prezidentės patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė.

Seimo pirmininkas abejojo, ar Darbo kodeksą galima būtų pataisyti dar šioje Seimo sesijoje.

„Galima būtų spręsti ir labai greitai tai, bet ar padarytume tai kokybiškai, net iki sesijos pabaigos būtų galima, iki gruodžio 23-osios bandyti išspręsti, bet ar tai įmanoma, galbūt ne, reikia jį geriau derinti, žinote, iškart atsiranda biudžete didelis deficitas dėl to, matyt, atidėjus pusei metų tas deficitas vis tiek šiek tiek būtų suvaldomas ir jis būtų galbūt lengviau amortizuojamas nuo pusmečio. Bet tai yra sprendimų eigoje“, - aiškino jis.

Darbdaviams svarstant galimybę viešai įsipareigoti padidinti darbuotojų atlyginimus, jeigu bus atsižvelgta į jų pasiūlymus dėl darbo santykių reguliavimo, V. Pranckietis sakė, kad su darbdaviais derėsis Vyriausybė.

„Darbdaviai pasisako už tai, kad jie gali pakelti algas, jie pasisako už tai, kad (reikia) pakelti algas, tada išlieka daug mažiau neišspręstų klausimų Darbo kodekse“, - teigė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)