"Tai yra signalas, kad mūsų verslui būtina diversifikuotis, pamatuoti riziką, atitinkamai išnaudoti Europos rinkos galimybes, o Vyriausybei - didžiulis iššūkis ir išbandymas, pirmas realus išbandymas, kaip Vyriausybė šią krizę sugebės išspręsti, nes yra daug techninių formatų, per kuriuos galima šiuos klausimus kelti, iki pat Pasaulio prekybos organizacijos", - antradienį interviu Žinių radijui sakė N.Udrėnas.

Komentuodamas prieštaringus pranešimus iš Rusijos dėl pieno produktų iš Lietuvos stabdymą, patarėjas sakė Rusiją taip elgiantis ir iš ekonominių, ir iš politinių paskatų.

"Yra kelių lygių šita problem, interesų grupių, valstybių, galbūt prekybos blokų, nežiūrint į tai, kad Rusija tapo PPO nare, yra daug interesų siekiant apriboti importą ir užtikrinti aukštesnes kainas Rusijos viduje. Aišku, kenčia Rusijos vartotojai, bet Rusijos verslo interesai iš to išlošia", - kalbėjo N.Udrėnas.

Nerijus Udrėnas
"Kitas lygis turbūt susijęs su politiniais pokyčiais, Rytų kaimynystės partnerėmis, kurios nori mažesnės priklausomybės nuo Rusijos, nori įsilieti į tą 500 milijonų ir turtingesnę ES rinką", - sakė patarėjas.

Rusijos vartotojų teisių priežiūros tarnyba "Rospotrebnadzor" pirmadienį pranešė stabdanti lietuviškų pieno produktų importą į Rusiją, sprendimą argumentuodama netinkama jų kokybe, tačiau Lietuvos Žemės ūkio ministerija skelbia neturinti oficialios informacijos, kuri patvirtintų, jog Rusijos muitinė pradėjo stabdyti lietuvišką pieno produkciją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (268)