„Aš labai atsargiai žiūrėjau į Darbo kodekso ir sykiu socialinio paketo, kuris yra labai didelis, svarstymą tuo pačiu metu ir dar kadencijos pabaigoje, prieš rinkimus. Matome, kad dabar pasirodo įvairių pasiūlymų, kurie labai kontraversiški, brangūs ir tikrai neįgyvendinami. Todėl tiesiog šioje situacijoje, ko gero, reikėtų atsitraukti, pagalvoti, nes galime labai daug priskaldyti malkų ir priimti tokių sprendimų, kurie bus kenksmingi, o kiti tiesiog neįgyvendinami, nes kainuos labai brangiai. Prieš rinkimus tokių sudėtingų reformų paketų, ko gero, nereikėtų priiminėti skubant, nes klaidų tikimybė yra didesnė negu naudingo rezultato“, – žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Prezidentė teigė kalbanti apie visą socialinio modelio paketą.

„Populistiniai pažadai, kurie neturi finansinio pagrindimo neišgelbės nei vienos partijos rinkimuose. Dabar liko 3-4 mėnesiai iki rinkimų, turime patirties – tris kartus pensijos buvo keliamos, žmonių neapgausi taip pigiai ir turbūt nereikia, nes apgaudinėjame ne žmones, apgaudinėjame ir savo valstybę, ir patys save . Tokių pažadų, kurie yra neįgyvendinami, ir kurie galbūt vieni ar kiti bus net nenaudingi verslui ir tiems patiems žmonėms, tikrai nereikėtų priimti“, – sakė D. Grybauskaitė.

Prieš Darbo kodekso pataisas ketvirtadienį protestavo ir profesinės sąjungos.

Seimas ketvirtadienį iš darbotvarkės išbraukė naujo Darbo kodekso priėmimą. Kitą savaitę Seimas ketina skirti tik naujo Darbo kodekso ir socialinį modelį reglamentuojančių įstatymų projektų svarstymui ir priėmimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (242)