Ketvirtadienį išplatintame pareiškime premjerui V. Adamkus prašo užtikrinti, kad "Lisco" privatizavimas atitiktų Lietuvos, kaip tranzito valstybės, strateginius interesus. Savo abejones dėl to prezidentas ketvirtadienį išsakė ir susitikime su premjeru Andriumi Kubiliumi.

Prezidento patarėjas Darius Kuolys žurnalistams sakė, kad V. Adamkus yra už "Lisco" privatizavimą, nes jis užtikrina efektyvų laivininkystės tvarkymą ateityje.

"Tačiau prezidentas atkreipė dėmesį, kad laivininkystė yra strateginės svarbos mūsų valstybei objektas. Anot jo, privatizuoti reikia tokiu būdu, kad tranzito galimybės nebūtų sumažintos", kalbėjo D. Kuolys. Jis pabrėžė, jog tranzito galimybes turėtų užtikrinti būsimasis "Lisco" savininkas.

Premjero atstovas spaudai Audrius Bačiulis tvirtino, kad pakeisti keltų judėjimą naujasis "Lisco" savininkas galės tik gavęs Vyriausybės sutikimą ir prieš tai įrodęs, kad toks pakeitimas yra būtinas.

"Be Vyriausybės sutikimo tranzito linijos iš Klaipėdos į Vokietiją negalės būti pakeistos. Premjeras supranta prezidento nuogąstavimus, tačiau mano, kad atsakymai į šiuos klausimus yra duoti laivininkystės privatizavimo programoje", kalbėjo A. Bačiulis.

Prezidentas savo pareiškime, kurį įteikė ir premjerui, rašo, jog dar iki "Lisco" privatizavimo svarbu teisiškai sureguliuoti laivininkystę visais ekonominiais, socialiniais bei politiniais požiūriais. V. Adamkaus žiniomis, iki šiol nepatvirtinta nacionalinės laivybos koncepcija, neišspręstos jūreivių socialinės problemos ir kiti klausimai.

Turto fondas antradienį baigė derybas dėl 75 proc. "Lisco" akcijų pardavimo su Olandijoje registruotu konsorciumu "B. B. Bredo B. V.". Tačiau iki galutinio sutarties pasirašymo dar reikia gauti šalių pritarimus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją