Lietuvos įstatymai numato, kad renginio organizatoriai turi atlyginti nuostolius, kuriuos dėl jų kaltės patyrė žiūrovai ir dalyviai. Draudimo bendrovės "Preventa" Civilinės atsakomybės draudimo skyriaus referento Eugenijaus Bulavo teigimu, toks žalos atlyginimas gali siekti net kelias dešimtis tūkstančių litų, todėl patirti nuostoliai gali rimtai atsiliepti tolesnei organizatorių veiklai.

Naujoji paslauga - Renginių organizatorių civilinės atsakomybės draudimas užtikrina, kad nuostolius, dėl organizatoriaus kaltės padarytus trečiųjų asmenų (žiūrovų, dalyvių ir kitų) turtui, sveikatai ir gyvybei, atlygina draudimo kompanija. Tokia praktika jau kelis dešimtmečius yra plačiai taikoma užsienio šalyse.

Pasak E.Bulavo, ateityje "Preventa" ketina plėsti renginių draudimo paslaugų paketą. Bendrovė jau kelerius metus sėkmingai teikia profesinės bei bendrosios civilinės atsakomybės draudimo paslaugas.

Pagal pasirašytas draudimo įmokas "Preventa" yra trečia ne gyvybės draudimo bendrovė Lietuvoje - pirmąjį šių metų pusmetį jai priklausė 7,4 proc. ne gyvybės draudimo rinkos. Per 9 pirmuosius šių metų mėnesius "Preventa" išmokėjo daugiau nei 7,5 mln. draudiminių išmokų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją