Į DELFI redakciją kreipėsi buvusi Vilniaus Vokiečių gatvėje veikusios „Mood Makers Cafe“ darbuotoja Margarita. 21-erių studentė pasakojo, kad N. Jauneikos kavines valdanti įmonė „Nema“ jai skolinga 700 eurų.

„Man tai vis tiek yra pinigai, man tai yra daug. Išeina taip, kad jauni verslininkai apgaudinėja jaunus žmones Lietuvoje – taip pasakyčiau“, – sakė pašnekovė.

Margarita „Mood Makers Cafe“ pagal terminuotą sutartį dirbo 5 mėnesius. „Išėjau gegužės 31 dieną ir jis vis dar nesumoka algos už pusantro mėnesio“, – sakė ji.

Mood Makers Cafe

Tačiau mergina – ne vienintelė atlyginimo negaunanti N. Jauneikos darbuotoja. Jos teigimu, jaunasis verslininkas neatsiskaito dar su bent trimis savo darbuotojais. „Visi jie buvo studentai“, – paaiškino Margarita.

„Prieš tai būdavo, kad nesumoka savaitę ar dvi, bet mes gražiai su juo pašnekėdavome ir tada jis sumokėdavo. Tačiau išėję iš darbo sužinojome, kad kavinė užsidaro ir niekas nieko mums nenori sumokėti. Jis net neperspėjo apie tai“, – pasakojo Margarita.

Mergina teigė, kad nuo 2014 metų spalio veikusi kavinė užsidarė, nes nesulaukė pakankamai lankytojų. „Tiesiog žmonės nėjo“, – pridūrė ji.

„Sodros“ duomenimis, liepos 5 dieną įmonėje „Nema“ dirbo 8 žmonės. Įmonės skola Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžetui sudarė 1756,54 euro.

A. Užkalnis davė keturias žąsis

Su pačiu N. Jauneika DELFI susisiekti nepavyko. Jis neatsiliepė skambinant mobiliuoju telefonu, neatsakė į trumpąsias žinutes.

Kur kas noriau su žiniasklaida 32 metų verslininkas bendravo pelnęs „Jaunojo metų verslininko“ apdovanojimą“. Tada portalui alytusplius.lt jis sakė, kad tuo, jog jam pasiseks versle, netikėjo net jo tėvai.

„Tačiau aš tikėjau savo idėja ir manęs tas nusiteikimas neveikė. Sau sakiau, kad aš tai padarysiu. Manimi netgi tėvai netikėjo. Turiu dar daug idėjų, kurias norėčiau įgyvendinti Alytuje“, – sakė N. Jauneika.

Vilniuje veikusioje „Mood Makers Cafe“ yra apsilankęs ir Andrius Užkalnis. Tuomet maisto kritikas kavinę įvertino 4 žąsimis iš 5.

Nerijus Jauneika

Vienintelis A. Užkalniui nepatikęs dalykas, tai – kad negalėjo paragauti sumuštinio su kalakutiena, nes jos, kaip buvo paaiškinta, neatvežė tiekėjai.

„Kava, sumuštiniai ir desertas dviem žmonėms kainavo 14,35 eurų. Būčiau davęs penkias žąsis iš penkių, kadangi labai mėgstu sumuštinius, bet dabar teks duoti keturias, nes padėkokit savo tiekėjams. Galėsiu oficialiai pakeisti į penkias, kai atsiųsit man nuotrauką, kaip visi tiekėjo darbuotojai alkūnėmis skaičiuoja elgetos centus, susirinkę prie darbo biržos“, – apžvalgą „Laukinėse žąsyse“ apibendrino jis.

N. Jauneika taip pat yra Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys, iškeltas visuomeninio rinkimų komiteto „Alytaus piliečiai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (321)