Trečiadienį V. Pranckietis interviu Žinių radijui teigė, jog pritartų naujų mokesčių šalyje įvedimui, nors tai būtų nepopuliarus sprendimas.

„Jeigu pažiūrėtume į istoriją, tai daugelis Vyriausybių neperžengė tos ribos – neįvedė turto, progresinių, automobilių mokesčių. Tai būtų labai nepopuliarus sprendimas visuomenėje, bet jis turbūt būtinas, kaip yra daugelyje šalių. Taip, aš už tai“, – sakė V. Pranckietis,

Anot jo, dėl tokių mokesčių įvedimo spręsti turėtų Vyriausybė, tačiau jos vedlys S. Skvernelis sureagavo itin greitai ir griežtai.

Savo feisbuko paskyroje jis rašė: „Jokių naujų mokesčių Vyriausybė nesvarsto ir įvedinėti neplanuoja. Taškas.“

Trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams S. Skvernelis sakė: „Vyriausybė ir aš laikomės tos pozicijos, kad 2018 m. nebūtų jokių naujų mokesčių, o mes privalome šiandien susitvarkyti su tais mokesčių įstatymais, kurie yra ir galbūt neefektyviai veikia. Kalbėjimas apie būsimus mokesčius, papildomus mokesčius šiandien niekur nėra diskutuotas, Vyriausybė tokių klausimų nesvarstė ir Seimui neteiks“.

Kaip žinoma, Ministrų kabinetas rugpjūčio 3 d. pristatė patobulintą mokesčių ir socialinės sistemos variantą, kuriame 2018 metais nenumatyti jokie nauji mokesčiai.

Paklaustas, kaip vertina siūlymus taikyti mažesnį pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą pagrindiniams maisto produktams, premjeras pabrėžė, kad įgyvendinant tokį siūlymą svarbu, jog naudą pajustų galutinis vartotojas.

„Turime būti tikri, kad mokesčio sumažinimas arba pakeitimas tikrai pasieks vartotoją. (...) Juo labiau, kad kalbant apie būtinus produktus vėl kyla diskusija, kas būtinas, kas pagrindinis (...). Mes kalbėtume apie visus maisto produktus, tarifo mažinimą, bet šiandien, manau, tik pajamų gausinimas ir konkurencija gali garantuoti, kad vartotojas šitoje vietoje bus apsaugotas ir laimės“, - sakė Vyriausybės vadovas.

ELTA primena, kad valdantieji socialdemokratai yra iškėlę klausimą dėl PVM lengvatos pagrindiniams maisto produktams, tarp kurių vardijami duona, pieno produktai, daržovės. Tokį siūlymą rugpjūčio 2 d., po valdančiosios koalicijos tarybos posėdžio Seime, žurnalistams pristatė Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos Seime seniūnas Andrius Palionis.

Diskusijos apie naujus mokesčius kilo dėl praeitą savaitę Vyriausybės ir Finansų ministerijos pateiktų siūlymų dėl mokesčių sistemos pertvarkos.

Siūloma neapmokestinamąjį pajamų dydį prilyginti 380 eurų, koks šiuo metu yra minimalus atlyginimas, taikyti 15 proc. lengvatinį PVM (pridėtinės vertės mokestis) tarifą šildymui, apgyvendinimo paslaugoms, o 5 proc. tarifą nekompensuojamiems, receptiniams vaistams, spaudai, vežimo paslaugoms, mokėti išmokas vaikui visoms šeimoms.

Komentuodamas mokesčių pertvarkos siūlymus Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas teigė, kad pasigedo pasiūlymų dėl visuotinių automobilių bei nekilnojamojo turto mokesčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (210)