„Buvo susitarta su pieno perdirbėjais, kad jie birželio, liepos ir rugpjūčio mėnesiais išlaikys kainą tokią, kokia yra šiuo metu. Tris mėnesius pieno kaina neturėtų būti mažinama, jeigu neįvyktų kažkokių netikėtų dalykų, kurie lemtų pajamų mažėjimą. Tikimės, kad to nebus“, - sakė A. Butkevičius.

Žemės ūkio ministerija nuo gegužės 5 dienos pradės mokėti 18 mln. eurų paramą pieno gamintojams. Premjeras atkreipia dėmesį, kad tai yra europiniai pinigai, ir prašo, kad pieno gamintojai parengtų reikalingus dokumentus.

„Dėl piniginių srautų subalansavimo (...) bus pradėta mokėti vadinamoji nacionalinė parama, ir ji sudaro 17,2 mln. eurų. Ji bus mokama vasaros mėnesiais, kad šiek tiek padidintų pieno gamintojams apyvartines lėšas“, - sakė A. Butkevičius. Pasitarimo metu aptarta galimybė priimti įstatymą, kad būtų galima sukurti atskirą rizikos fondą, taip pat „kai kurių mokesčių mokėjimo atidėjimo galimybę stambiems pieno gamintojams“, klausimai susiję su paskolomis ir jų palūkanomis bei garantijomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)