„Šiandien gavau informaciją iš Lenkijos, kad jie nesiruošia uždaryti gamyklos, - dėstė A. Butkevičius. - Mes laukiame jų atsakymo į mūsų pateiktus pasiūlymus dėl geležinkelių tarifų sumažinimo, dėl 30 proc. degalų rezervo kaupimo Lietuvoje.“

Premjeras vardijo, jog „Orlen Lietuvai“ pateikta ir daugiau pasiūlymų, pavyzdžiui, dalyvauti konkursuose dėl Europos Sąjungos struktūrinės paramos.

„Susirašinėjimas turėtų baigtis, nes jiems yra atviros mūsų durys. Mes ne vieną kartą esame pasakę, kad laukiame jų visą laiką, pradėjome dirbti su „Orlen Lietuva“ profsąjungos atstovais“, - kalbėjo A. Butkevičius.

Jis patikino, jog pasiūlymai išpirkti gamyklą nėra svarstomi.

„Aš tikiuosi, kad nereikės išpirkinėti ir Vyriausybės tikslas, kad šita bendrovė dirbtų toliau“, - sakė premjeras.

Pasak jo, kol kas nėra kalbama ir apie įmonės veiklos sustabdymą, nes net laikinas šios įmonės veiklos sustabdymas brangiai kainuotų.

Skelbta, jog Lenkijos brokeriai pateikė vertinimą, kad Lenkijos kompanijai „PKN Orlen“ priklausančią naftos perdirbimo gamyklą Lietuvoje „Orlen Lietuva“ geriausia būtų uždaryti.

„Orlen Lietuvos“ ir profsąjungos derybos - iki rugpjūčio 1-osios

Naftos koncerno „Orlen Lietuva“ ir įmonės profesinės sąjungos atstovų derybos dėl naujos kolektyvinės sutarties truks iki rugpjūčio 1 dienos.

Naftininkų profesinės sąjungos vadovė Virginija Vilimienė BNS sakė, kad dėl tokio termino sutarė abi pusės. Anot jos, taikintojas kol kas nebus kviečiamas ir darbo arbitražo paslaugų nebus prašoma.

„Sutarėme, kad taikinimo komisija dirbs iki rugpjūčio 1 dienos, kalbamės kiekvieną dieną. Todėl, kad neturime kolektyvinės sutarties, turime su darbdaviu suderinti ir kasdieniame darbe reikalingas taisykles“, - BNS sakė profesinės sąjungos vadovė.

Anot jos, yra vilčių, jog sutarties projektas bus suderintas, nes abi šalys sutinka eiti į kompromisą.

„Negaliu komentuoti detalių, nes iš darbdavio pusės yra apie 5-6 kompromiso siūlymai, iš mūsų pusės - apie du. Ko nenorime atsisakyti, tai 15 proc. priemokos už papildomą darbo krūvį, tačiau ieškome būdų, kaip šią priemoką būtų galima skaidyti. Dėl kitų socialinių garantijų esame lankstūs“, - BNS sakė V.Vilimienė.

„Orlen Lietuvos“ ir darbuotojų derybos prasidėjo liepos 9 dieną.

Birželio 12 dieną pasirašytu nesutarimo protokolu, kurį iniciavo „Orlen Lietuva“, nutraukta kolektyvinė sutartis. Ji nebegalioja nuo birželio 13 dienos.

„Orlen Lietuvoje“ dirba apie 1400 žmonių, apie 500 priklauso Naftininkų profesinei sąjungai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)