EKO tinklą valdančios BĮ UAB "Ekovalda" generalinis direktorius Darius Krasaitis Eltai sakė, kad sprendimas keisti tinklo pavadinimą buvo priimtas atsižvelgiant į tai, kad "Rimi" vardas yra vienas iš "stipriausių" tokio tipo vardų Šiaurės Europoje, taip pat siekiama pasinaudoti jį turinčių parduotuvių patirtimi.

Pačios "Ekovaldos" šeimininkai taip pat yra iš Šiaurės Europos - bendrovę valdo Skandinavijos kompanija ICA, kuriai priklauso daugiau kaip puspenkto tūkstančio parduotuvių Šiaurės Europoje bei Baltijos šalyse.

Šiuo metu EKO tinklo pavadinimo keitimo reikalai yra įpusėję, tam daug dėmesio ketinama skirti šiais metais ir pirmąjį kitų metų pusmetį.

Iš viso "Ekovaldai" dabar priklauso 24 parduotuvės, iš kurių 12 šiemet ji išsinuomojo iš Kėdainių koncerno "Vikonda". Iki šių metų pabaigos jų skaičius turėtų išaugti iki 27. EKO prekybos tinklui turimų parduotuvių dizainą, įrangą ir kita reikės priderinti prie "Rimi" reikalavimų.

Jau aišku, kad pirmoji "Rimi" parduotuvė bus atidaryta Vilniuje, vietoj Karoliniškėse veikusio "Saturno".

Pasak D.Krasaičio, "Rimi" atsiradus Norvegijoje, išpopuliarėjo šūkis "Mes padarėme Norvegiją pigesnę", todėl veiklą Lietuvoje pradėsiantis mažmeninės prekybos tinklas "Rimi" taip pat daug dėmesio skirs kainų strategijai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją