Patikrinta 17 turgavietėje prekiavusių asmenų. Panevėžio miesto gyventoja turgavietėje prekiavo kvepalais, kurių pavadinimai ir prekių ženklai panašūs į žinomų kvepalų gamintojų pavadinimus ir prekių ženklus, neturėdama šių prekių ženklų savininkų leidimo jais prekiauti.

Pasak pranešimo, iš prekeivės buvo paimta 19 vienetų įvairių kvepalų pakuočių. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal požymius nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 204 str. 2 d. Prekeivei už neteisėtą veiką gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimo bausmė.

Nustatytos keturios Pasvalio rajono gyventojos, kurios turgavietės prieigose prekiavo pieno produktais, neturėdamos tam reikalingo leidimo bei neleistinoje vietoje. Skundų, dėl šių prekeivių, dažnai gauna policija ir Pasvalio Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Šios moterys ne kartą dėl analogiškų pažeidimų buvo perspėtos žodžiu, tačiau nepadarė jokių išvadų ir toliau pažeidinėjo nustatytą tvarką.

Keturioms pažeidėjoms buvo surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai už prekybos viešosiose vietose taisyklių pažeidimą pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 167 str. ir paskirtos dviejų eurų piniginės baudos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)