Į Pasaulio ekonomikos forumo jaunimo tinklo „Global Shapers“ organizuojamą renginį atvyks daugiau nei 100 jaunimo lyderių iš viso pasaulio, Pasaulio ekonomikos forumo atstovai. Jaunimo lyderiai išreikš savo požiūrį į tokias aktualijas kaip pabėgėlių krizė, lyčių lygybės problemos, didžiosios korporacijos ir jų socialinė atsakomybė, miestų inovacijos.

„Pats esu migrantas, todėl man svarbu išgirsti, ką kiti Europos atstovai mano apie šią problemą. Svarbu į tai pažvelgti iš įvairių kampų, taip atsiveria platesnis problemos vaizdas. Jaunimo Davose visos Europos atstovai susirenka aptarti savo ateities, kaip ją gerinti, mokosi iš dabartinių nuomonės lyderių, kad vėliau patys jais taptų“, – pranešime spaudai sako „Shape Europe“ dalyvis iš Šveicarijos Mohamed Raadas.

Pasak pranešimo, dalyviai diskutuos trimis pagrindinėmis temomis – apie švietimą, socialinį verslą ir politikos formavimą. Pasak „Global Shapers“ Vilniaus tinklo kuratorės Andželikos Rusteikienės, šios temos pasirinktos neatsitiktinai.

Renginio dalyviai patys rinkosi apie ką kalbėti, jie nutarė, kad šios trys sritys jiems yra prioritetas, jos lems, kokiame pasaulyje gyvensime ateityje“, – pranešime teigia A. Rusteikienė.

Į renginį susirenka jaunuoliai, kurie dirba „Twitter“, „Blackphone“, kurie dar paauglystėje ėmė kurti kompanijas. „Global Shapers“ bendruomenei priklauso įvairių sričių profesionalai. Daugiausiai – verslininkai, kurie kuria startuolius.

„Į „Shape Europe“ susirinko jaunimas, kuris po dešimties ar dvidešimties metų taps savo šalių vadovais. Jie jau dabar užsiima veiklomis, kurios keičia pasaulį – pavyzdžiui, tarp dalyvių yra telefonų kūrėjų, verslininkų, kurie savo šalyje yra vadinami ateities lyderiais.“, – pranešime aiškina „Shape Europe“ koordinatorius Laurynas Rekašius.

Prie dalyvių vienai dienai turi galimybę prisijungti ir 100 aktyvių lietuvių. Spalio 2 d. jie galės dalyvauti diskusijose, susipažinti su „Global Shapers“ bendruomene, dalintis savo idėjomis. Tarp pranešėjų bus galima išgirsti visame pasaulyje žinomus socialinio verslo, inovacijų ekspertus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)