Oficiali "Laroche" vynų importuotoja mūsų šalyje yra bendrovė "Mineraliniai vandenys".

Pati prancūzų bendrovė vynus parduoda per savo atstovybes 65 pasaulio šalyse.

Ši gamintoja yra kelių Prancūzijos vynininkystės ūkių - "Domaine Laroche" Šabli regione bei "Domaine La Chevaliere" Langdok regione - savininkė. "Mineraliniai vandenys" jos vynus importuoja nuo pernai rudens. Panašiu metu prancūziški vynai pasiekė ir Latviją, o anksčiausiai - nuo 1993 metų - juos pradėjo ragauti estai.

Iš viso į Lietuvą įvežamas 9 rūšių "Laroche" vynas. Vynai daugiausia platinami aukščiausios klasės viešbučiuose bei restoranuose. Jų galima nusipirkti tik prekybos centro "Maxima" parduotuvėse. Didmeninės "Mineralinių vandenų" kainos siekia nuo 23 iki 230 litų.

Iš Šabli regiono vynuogynų, kurių plotas tesiekia 4,8 tūkst. hektarų, gaminamas tik baltasis vynas. Vynuogynai, iš kurių gaminamas aukščiausios kategorijos "Les Grands Crus" vynai, tesudaro 3 proc. bendro ploto. Tai viena iš priežasčių, kodėl "Domaine Laroche" vynai yra gana brangūs.

"Kiekviena rinka, nors ir nedidelė, mums yra labai svarbi, nes pasaulis labai keičiasi", pirmadienį oficialiame vynų pristatyme sakė bendrovės "Domaine Laroche" regiono eksporto vadovas Philippe'as Frick'as (Philippe Frick).

"Laroche" pernai pardavė daugiau kaip 3 mln. litrų produkcijos, arba daugiau kaip 4 mln. butelių. Įmonės apyvarta siekė 120 mln. Prancūzijos frankų (65,9 mln. litų). 90 proc. iš Šabli regiono vynuogynų pagamintų vynų eksportuojama, 10 proc. parduodama vidaus rinkoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją