Interviu „Le Monde“ ir penkiems kitiems Europos laikraščiams jis teigė, kad Europos Sąjungos lyderiai pagrindus atsigavimui padėjo viršūnių susitikime birželį įsipareigoję mažinti deficitą ir skolos lygį.

„Kalbant apie išėjimą iš euro zonos krizės, mes esame arti, labai arti. Taip yra todėl, kad birželio 28–29 dienos viršūnių susitikime priėmėme teisingus sprendimus ir todėl, kad dabar mūsų pareiga juos skubiai įgyvendinti. Visų pirma tai reiškia galutinai išspręsti problemas Graikijoje, kuri įdėjo tiek daug pastangų ir kuri turi būti užtikrinta, kad liks euro zonoje“, – sakė F. Hollande`as, kurį cituoja naujienų agentūra AFP.

Jis pridūrė, kad Europos Sąjunga turi užtikrinti, kad kitoms šalims, kurios ėmėsi skausmingų priemonių ir pertvarkė savo finansus, būtų atlyginta mažesnėmis palūkanų normomis, pakartodamas, kad jis remia dalinį skolų sujungimą per euroobligacijas.

F. Hollande`as taip pat pabrėžė norintis dar metų pabaigoje matyti artėjimą prie visai euro zonai bendro bankų sektoriaus reguliavimo, kuris yra įžanga siekiant didesnio bendro sprendimų priėmimo ekonomikos ir monetarinės politikos srityse.

„Tuomet galime pradėti keisti sprendimų priėmimo metodus ir gilinti mūsų sąjungą. Tai bus svarbi darbo sritis nuo 2013 metų pabaigos“, – teigė Prancūzijos vadovas.

Tačiau jis tvirtino, kad Prancūzija žingsnius artimesnės politinės sąjungos Bendrijoje link rems tik po 2014 metų Europos Parlamento rinkimų.
„Šios konsultacijos gairės bus Europos Sąjungos ateitimi“, – kalbėjo F. Hollande`as.