Apie tai spaudos konferencijoje Vilniuje pareiškė vienos didžiausių pasaulio bendrovių Prancūzijos "Vivendi" ir jos kontroliuojamos įmonės "Dalkia" prezidentas Rytų ir Vidurio Europai Marcas Boudier (Markas Budjė).

"Mes norime veikti kuo greičiau - principinis sprendimas, tęsti derybas ar ne, turi būti priimtas per dvi savaites", sakė M. Boudier. Pasak jo, jei sprendimas bus teigiamas, svarbiausios problemos turėtų būti išspręstos per 2-3 mėnesius.

"Mums nereikės metų", užtikrino Prancūzijos koncerno atstovas.

"Dalkia" yra pernai paskelbto tarptautinio bendrovės "Kauno energija" nuomos 15-kai metų konkurso antros vietos laimėtoja. Neseniai tolesnių derybų atsisakė konkursą laimėjęs Švedijos koncernas "Vatenfall".

Didžiausios įtakos "Dalkia" sprendimui turės penktadienį įvyksiantis pokalbis su Kauno miesto valdžia. Pasak prancūzų, principiniai klausimai, į kuriuos "Dalkia" nori išgirsti atsakymus, yra šie: kaip padaryti, kad gyventojai gautų šilumą, kaip sumokėti už kurą ir kaip išlaikyti palankius tarifus.

M. Boudier patvirtino jo vadovaujamos bendrovės ilgalaikius investicijų planus Lietuvoje. Anot jo, "Dalkia" investuos ir į mažesnių bei vidutinių miestų šilumos ūkio modernizavimą.

Bendra "Dalkia", ERPB ir Lietuvos "Rubikon" įmonė "Litesko" jau investuoja į kelių rajonų šilumos ūkį. Vien investicijos į 15-kai metų išsinuomotus Marijampolės ir Vilkaviškio šilumos ūkius sieks 62 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją