Dėl to pramonininkai vyriausybės nariams pristatė savo požiūrį į verslo aplinkos, aplinkosaugos, verslo galimybių pristatymo užsienyje, taip pat darbo aplinkos, energetikos, švietimo ir mokslo, eksporto ir užsienio ryšių, statybų, transporto ir logistikos sektoriuose kylančius opiausius klausimus bei pateiks daugiau nei 30 konkrečių rekomendacijų ir pasiūlymų, kuriuos įgyvendinus būtų užtikrintas Lietuvos ekonomikos konkurencingumas.

Pramonininkai ragina greičiau priimti Socialinį modelį, kuris šiuo metu svarstomas Seime.

Dažnai keliamas asmenų iš trečiųjų šalių įdarbinimo Lietuvoje klausimas. Kadangi šiuo metu procedūros trunka labai ilgai, verslininkams sunku įdarbinti užsieniečius.

Pramonininkai daug kalba apie kai kurių profesijų specialistų trūkumą šalyje. Dėl to verslui sunku konkuruoti svetur, nes neturi pakankamai žmogiškųjų išteklių.

Anot jų, supaprastintas leidimų gyventi šalyje išdavimas palengvintų šių žmonių įdarbinimą. Be to, manoma, jog nemažai dėmesio susitikime bus skirta verslo ir mokslo bendradarbiavimui.

Pramonininkai akcentuoja tai, kad universitetai turėtų ruošti daugiau inžinerinių bei tiksliųjų mokslų specialistų, kurių šalyje trūksta.