Atvykstančius verslininkus pasitinka šalia B. Lubio portreto deganti žvakė, o šalia padėtoje atsiminimų knygoje galima palikti savo įrašą.

„Darbų tęstinumas bus pagarbos ženklas velioniui“, – pradėdamas iš anksto suplanuotą posėdį sakė LPK generalinis direktorius Gediminas Rainys.

Vėliau DELFI jis sakė, kad B. Lubio įpėdinio nebus skubama ieškoti.

„Matyt, ne vienas apie tai šiuo metu pamąsto, kadangi įvykis buvo labai staigus ir netikėtas. Pirmiausiai reikės sulaukti laidotuvių ir atidžiai pasiskaityti nuostatus, kurie ne vieną mėnesį neskaityti. Reikės rengti konsultacijos su asociacijų vadovais, viceprezidentais. Nemanau, kad tai ypatingos skubos klausimas, nes sistema funkcionuoja“, – komentavo jis.

Pašnekovas neatmetė, kad naujasis LPK prezidentas gali būti renkamas pavasarį vyksiančiame metiniame pramonininkų suvažiavime.

„Kodėl gi ne, tęstinumas gali būti užtikrinamas esamomis pajėgomis. Ir viceprezidentai, ir prezidiumo nariai turės dirbti truputį aktyviau ir užpildyti šį vakuumą“, – sakė G. Rainys.

Kas vadovaus „Achemai“ – neaišku

Taip pat kol kas lieka neaišku, kas galėtų perimti „Achemos grupėje“ prezidento postą.

„Žiūrėsime, yra viceprezidentas, pavaduotojai. Galbūt paaiškės, gal velionis turėjo kažkokį norą padalinti savo įpėdiniams (palikimą – DELFI), neaišku kaip. Galų gale ne visos įmonės dirba vienodai sėkmingai, kai kurios yra rentabilios, yra mažiau rentabilios. Galbūt naujoji vadovybė nuspręs kažko atsisakyti arba restruktūrizuoti dabartinį koncerną. Tai yra klausimai, dėl kurių konsultacijos prasidės kitą savaitę, bet jokiu būdu ne dabar“, – teigė G. Rainys.

Tylos minute pagerbę savo vedlį, kai kurie bendražygiai dalijosi prisiminimais.

„Didelė netektis pramonei, mums, kurie neteko kolegos, savaime suprantama, kad šeima neteko vyro, tėvo, senelio. Jis buvo visuomet tolerantiškas, geros nuotaikos žmogus, be jokių pykčių. Jis buvo talentingas žmogus, tačiau jis daug ir dirbo. Talentas yra vienas dalykas, tačiau jis stebėjo, mokėsi, domėjosi visais klausimais“, – kalbėjo LPK garbės viceprezidentas, bendrovės „Audėjas“ generalinis direktorius Jonas Karčiauskas.

Jis svarstė, ar be B. Lubio apskritai būtų buvusi LPK arba bent jau ji būtų buvusi kur kas silpnesnė.

„Jis buvo ne tik inžinierius ir mokslininkas, tačiau tuo pačiu ir politikas. Šiandien apskritai ar būtų konfederacija, galbūt būtų silpnesnė, o gal iš viso jos nebūtų. Reikėjo kovoti, jis turėjo asmeninių pažinčių, reikėjo žinoti, kada, kur ir kaip. Tą dievo dovaną jis turėjo, sugebėjo su visais bendrauti. Jūs puikiai prisimenate, kiek keitėsi Vyriausybių, Seimų, valdančiųjų“, – kalbėjo J. Karčiauskas.

„Aš tikiu, kad jo siekius ir mintis visi stengsimės įgyvendinti“, – vylėsi Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos prezidentas Aloyzas Kuzmarskis.

Pramonininkai tvirtina dar nė nesvarstę, kas galėtų pakeisti kone 20 metų jiems vadovavusį B. Lubį.

Neatmetama, kad LPK kurį laiką gyvens be prezidento, o vadovo funkcijas atliks generalinis direktorius. Pavasarį turi vykti metinis pramonininkų suvažiavimas, kuriame ir gali būti apsispręsta dėl prezidento.

LPK prezidentas renkamas visuotiniame suvažiavime.

DELFI primena, kad 73-ejų B. Lubys mirė sekmadienį apie 17 val. Druskininkuose važiuodamas dviračiu. Įtariama, kad jam sustojo širdis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją