Įvairius smulkios buitinės technikos gedimus šalinantys pirkinių draudimo ir pratęstų garantijų specialistai teigia, kad nereikia skubėti keisti seno daikto nauju. Jį reikia tiesiog tinkamai prižiūrėti ir laiku diagnozuoti „ligą“.

Dažnai žmonės nežino, kaip naudoti pačius elementariausius buities prietaisus, tokius kaip mikrobangų krosnelė, dulkių siurblys, lygintuvas ar virdulys, tačiau jų gedimai buityje labiausiai gadina nuotaiką. Mat nutinka tada, kai prietaisų labiausiai reikia.

Yra švara – nėra gedimų

Specialistai pastebi, kad dažniausiai smulkioji buitinė technika genda dėl netinkamos priežiūros. „O jeigu ji gerai prižiūrima ir tvarkingai naudojama, paprastai tarnauja ilgiau“, – teigia „Warranty Expert“ atstovas Robertas Undro.

Bene dažniausiai dėl netinkamos priežiūros genda mikrobangų krosnelės. Regis, jai daug priežiūros ir nereikia. Tačiau jei dažnai joje šildomas maistas ir pamirštama ją išvalyti, ant sienelių renkasi sukietėję riebalai ir maisto dalelės, kurie vėliau sudega, sudarydami visas sąlygas atsirasti pažeidžiamoms zonoms.

Pasak R. Undro, pagrindinės elgesio su mikrobangų krosnele taisyklės labai paprastos: tereikia pasirūpinti vidine ir išorine švara, šildyti maistą specialiuose induose, nestatyti įrenginio prie ventiliacijos angų, kur jis gali perkaisti ir perdegti.

Mikrobangų krosnelėje jokiu būdu negalima naudoti metalinių įrankių ir indų su metalizuotomis detalėmis. Užtenka vieną – du kartus juos panaudoti ir krosnelė gali sugesti. Taip pat negalima įjungti tuščios mikrobangų krosnelės.

Svarbi ir priežiūra, ir profilaktika

Švaros ir priežiūros reikalauja ir dar vienas svarbus buities pagalbininkas – dulkių siurblys.

„Pati subtiliausia ir jautriausia šio prietaiso dalis – variklis, kuris netinkamai prižiūrimas gali perdegti“, – sako „Warranty Expert“ atstovas.

Jo teigimu, dažniausiai pirkinių draudimo ir pratęstų garantijų specialistams tenka rūpintis būtent dulkių siurblių variklio gedimais, dalį jų pavyksta pašalinti, dalis įrenginių tiesiog keičiami naujais.

„Jei norite išvengti gedimų, būtina reguliuoti įrenginio darbo krūvį – negalima palikti įrenginio įjungto. Nuolat tikrinkite maišelį ar talpą dulkėms rinkti ir laiku juos keiskite. Galiausiai bent keletą kartų per metus reikėtų įrenginį iš esmės patikrinti – išardyti nuimamas dalis ir viską išvalyti. Tiesa, filtrus reikėtų valyti dažniau ir bent kartą per metus pakeisti naujais“, – tvirtina R. Undro.

Specialistas taip pat pabrėžia, kad griežtai draudžiama dulkių siurbliu, kuris neskirtas skysčiams siurbti, švarinti patalpas po namų remonto, siurbti gipso, betono dulkes. Sekantį kartą siurbliuojant, užtenka įsiurbti, kad ir labai nedidelį kiekį skysčio ir jis susimaišęs su gipsu ar betonu tiesiog viską „suklijuoja“ siurblio viduje. Siurblio variklis sugenda nepataisomai ir tuomet jį galima išmesti.

Rūpinasi ne tik stambios buitinės technikos garantijomis

Specialistas teigia, kad dalis smulkiosios buitinės technikos, tokios kaip lygintuvai ir elektriniai virduliai, dažnai genda, nes jų laiku nenukalkina. Jiems gali pakenkti ir įtampos svyravimai elektros tinkle. Dažnai perdega nekokybiški kaitinimo elementai arba tenai.

Smulki virtuvės technika genda, kai naudojama ne pagal gamintojo nurodymus. Dažnai šeimininkės mėgsta į kokteilių plaktuvą ar smulkintuvą pridėti daugiau maisto produktų nei leidžiama ir taip pavojingai didina įrenginio apkrovas. Taip pat negalima šių buitinių prietaisų peiliukus ir plastmasines detales plauti indaplovėse. „Dėl to peiliukai atšimpa, o detalės praranda tvirtumą“, - neslepia pirkinių draudimo ir pratęstų garantijų specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)