Derybų eigos pareigūnai kol kas nekomentuoja, tačiau manoma, kad jos nebus lengvos. Kitą savaitę pokalbiai žodžiu arba raštu su potencialiu "Lisco" pirkėju bus pratęstos.

Pasak Turto fondo darbuotojų, į konsorciumą susijungusios trys Izraelio, Olandijos ir Didžiosios Britanijos bendrovės dar galutinai nebaigė "Lisco" audito, tačiau didžioji dalis finansinės informacijos jau patikrinta ir konsorciumas sutiko derėtis.Neoficialiomis žiniomis, už 400 mln. litų nominalios vertės kontrolinį akcijų paketą pasiūlyta 200 mln. litų.

"B. B. Bredo B. V." atstovai penktadienį ketino išplatinti pranešimą spaudai, kuriame norėjo paaiškinti kai kuriuos spaudoje neteisingai traktuojamus faktus bei informaciją apie privatizavimo eigą. Konsorciumo atstovas advokatas Algimantas Kišonas BNS sakė, jog toks pareiškimas bus išplatintas vėliau.

A. Kišonas neatmetė galimybės, kad Vakarų bendrovių, norinčių pirkti Lietuvos laivininkystę, atstovai ateityje susitiks su Lietuvos politikais, ypač tais, kurie smarkiai kritikuoja "Lisco" privatizavimą. Jis apgailestavo, jog konsorciumo atstovai penktadienį nebuvo pakviesti į televizijos ir radijo laidą "Paskutinė kryžkelė" , kurioje kalbėta apie "Lisco" privatizavimą.

1987 metais įkurt ą konsorciumą sudaro Izraelio bendrovė "Sprinter Gadot Yam", Olandijos "Eurochem Shipping B.V." bei Didžiosios Britanijos įmonė "Borchard Lines Ltd.". Be to, "B. B. Bredo B. V." su Danijos keltų linijų operatoriumi ir uosto terminalų valdytoju "DFDS Tor Line" yra pasirašęs sutarčiai prilygstantį ketinimų protokolą, kuriame numatyta, kad "Lisco" keltų verslas po privatizavimo bus atskirtas ir perduotas "DFDS Tor Line".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją