Pranešime nurodoma, kad prokurorai, išnagrinėję grupės fizinių ir juridinių asmenų skundą, nustatė, kad Z. Zverko veikloje buvo nusikalstamos veikos požymių: sukčiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, mokesčių nemokėjimo bei dokumentų klastojimo.

Įtariama, kad bendrovės vadovas, žinodamas apie „Negresko investicijų“ turtui taikytus hipotekos ir arešto suvaržymus, nutylėdamas butų Karaliaučiaus g. 1A ir 3 namuose Vilniuje pardavimą fiziniams asmenims, nuo šių metų balandžio apgaule sudarydavo su trečiaisiais asmenis jau parduotų butų pirkimo-pardavimo sutartis. Įtariama, jog pirkėjams buvo išduodami suklastoti mokėjimo dokumentai, neapskaityta apie 1,4 mln. eurų gautų pajamų ir nuo jų nesumokėti mokesčiai, taip pat nesumokėta 211 tūkst. eurų deklaruotų mokesčių. Įtariama, jog Z. Zverko apgaulingai tvarkydamas įmonės buhalterinę apskaitą neteisėtai pasisavino už butus sumokėtas dideles sumas, taip padarydamas žalą fiziniams, juridiniams asmenims ir valstybės biudžetui.

Ikiteisminį tyrimą atliks Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai, jį organizuos ir jam vadovaus – Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras.

Anot prokuratūros, šiuo metu Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje jau atliekami kiti 6 ikiteisminiai tyrimai dėl galimo Z. Zverko sukčiavimo. Jie bus prijungti prie naujausio tyrimo.

Vilniaus statybų bendrovė „Conresta" kreipėsi į prokurorus dėl „Negresko investicijų“ bei buvusio jų vadovo smulkiojo akcininko Z. Zverko veiklos. Apie tai pranešė tarpininkavimo paslaugas teikianti bendrovė „Capital Realty“.

Daugiabučių projektą Vilniuje „Karaliaučiaus terasos“ stačiusios ir butus jame pardavinėjusios įmonės įtaria, jog „Negresko investicijoms“ vadovavęs Z. Zverko su skirtingais pirkėjais pasirašydamas preliminarias sutartis parduodavo tuos pačius butus.

„Negresko investicijų“ nauja vadovybė neneigia Z. Zverko galimai sudarytų neteisėtų sandorių ir įtaria, kad jis neturėdamas teisės pardavė dalį sklypo, skirto daugiabučių statyboms. Po šio sandorio įmonė nebegali tęsti numatytos plėtros, todėl jį ginčija teisme.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)