Žemės ūkyje ir paslaugose laisvų darbo vietų paklausa augo dvigubai, prekyboje – 24 proc.

Palyginti su vasariu, daugiausia darbo pasiūlymų buvo pateikta žemės kasimo, žemės ir miškų ūkio variklinių mašinų ir įrengimų operatoriams, kepėjams, dažytojams, mūrininkams, statybininkams, miškininkystės darbininkams, sodininkams, medelynų ir daigynų augintojams. Iš viso kovą buvo įregistruota 26,8 tūkst. laisvų darbo vietų, o bedarbių – 18,8 tūkst.

Per tris šių metų mėnesius tarpininkavimo įdarbinant bei remiamo užimtumo paslaugos suteiktos 68,3 tūkst. darbo ieškančių žmonių.

Kovą teritorinių darbo biržų specialistai į darbo rinką padėjo sugrįžti 26,5 tūkst. asmenų. Daugiausiai padėta įsidarbinti – 16,7 tūkst.

Daugiausia bedarbių registruota Ignalinos – 19,5 proc., Alytaus – 19,0 proc. ir Lazdijų – 18 proc. rajonų savivaldybėse, mažiausiai – Neringoje – 6,5 proc., Kretingoje – 6,9 proc. ir Trakuose – 7 proc. Tarp didmiesčių didžiausiu bedarbių skaičiumi išsiskiria Panevėžys – 11,8 proc., mažiausiu – Šiauliai – 7,5 proc.

Lietuvos darbo biržos duomenimis, šių metų balandžio 1 d. šalyje buvo registruota 198,6 tūkst. bedarbių – 10,8 proc. visų šalies darbingo amžiaus gyventojų. Tai yra mažiau 0,6 proc. punkto nei prieš mėnesį ir 1,6 proc. punkto nei analogišku laikotarpiu praėjusiais metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)