Visas pastatas ir buvusios keleivių įlaipinimo-išlaipinimo aikštelės jau aptverti apsaugine tvora, prasidėjo paruošiamieji pastato griovimo darbai. „Maxima LT“ atstovė teigė, kad pastatas bus nugriautas per kelis mėnesius.

„Tą pastatą, kaip ir žadėjome, nugriausime. Jau pradėti pirmieji darbai. Pirminiu etapu žadame visiškai nugriauti pastatą, išvežti visas šiukšles ir sutvarkyti sklypą. O antrojo etapo metu spręsime kaip tą sklypą vystyti toliau“, - sakė bendrovės „Maxima LT“ komunikacijos vadovė Renata Saulytė.

Anot jos, kiek laiko truks darbai, sunku pasakyti, nes darbų sparta priklausys nuo orų. Jeigu bus dideli šalčiai, darbai vykti negalės. „Tikėkimės, kad tai truks apie pusę metų, o jeigu orai leis – tikrai ir greičiau“, - teigė R. Saulytė.

Alytiškių skauduliu tapusį pastatą vaiduoklį „Maxima LT“ pažadėjo nugriauti praėjusių metų lapkričio mėnesį susitikimo su miesto meru Vytautu Grigaravičiumi metu. Tuomet į Alytų atvykęs „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris teigė, kad artimiausiu metu pastatų kompleksas bus pradėtas griauti.

„Tikiuosi, kad nugriovus pastatą, susitarimo bus laikomasi ir toliau, ieškoma bendro sprendimo, kas bus toje vietoje, derinama su savivaldybe ir atsižvelgiama į miesto gyventojų pageidavimus“, – sakė Alytaus mieto meras Vytautas Grigaravičius.

Griovimo ir sklypo tvarkymo darbams atlikti sutartį UAB „Maxima LT“ pasirašė su generaliniu rangovu UAB „Kortas“.