Interviu „Bloomberg" televizijai Ch. Noyeris , paklaustas, ar Graikija turėtų imtis kapitalo kontrolės, sakė: „Į tai neatsakysiu, nes tokia priemonė tikrai taptų kraštutine". Pareigūnas pridūrė „giliai tikįs, kad vyriausybė turi padaryti viską, kad atkurtų įmonių bei namų ūkių pasitikėjimą".

Jis nurodo, kad Graikijai reikia „aiškaus reformų, kurios padėtų atkurti konkurencingumą, kelio", be to, šalis turi išspręsti visas savo ekonomines problemas.

Pareigūnas teigia, kad to reikalauja ne tik Graikijos partneriai Europoje, bet ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF).

„Turime turėti aiškų ekonominės politikos kelią, atvesiantį prie ekonominės sėkmės. Štai ko norime", - kalbėjo Ch. Noyeris.

Prancūzijos centriniam bankui vadovaujantis specialistas teigia, kad ECB kas savaitę analizuoja savo skubios paramos likvidumui padidinti programą, todėl bankas gali suteikti užtektinai lėšų likvidumui palaikyti bei taip remti Graikijos ekonomiką.

Vis dėlto programa „negalima padengti visų vyriausybės finansinių poreikių", - teigia Ch. Noyeris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)