75 proc. nuolaida dviem žmonėms septynioms nakvynėms penkių žvaigždučių viešbutyje Maljorkoje „Nixe Palace“ viešbutyje. Vietoj 3090 Lt jūs saulėtame kurorte galite apsistoti vos už 789 Lt – vilioja portalas www.myliuatostogas.lt. Atrodo - nepakartojamas pasiūlymas.

Savaitė už vienos nakties kainą

Maljorkoje esančio viešbučio internetiniame puslapyje rašoma, kad vienos nakvynės kaina gegužės mėnesį dviem žmonėms kainuotų apie 228 eurus (786 Lt). Ar ne nuostabus pasiūlymas? Už vienos nakties kainą jums siūloma prabangiame viešbutyje apsistoti net septynias.

Panašūs pasiūlymai pateikiami ir penkių žvaigždučių viešbučiuose Kretoje, Graikijos Koso saloje, Tenerifėje (Ispanija).

Tačiau gražių atostogų svajonė bliūkšta susisiekus su vienu iš viešbučių, kuriame siūloma itin pigios ir ilgos atostogos.

DELFI susisiekus su Maljorkoje esančio „Nixe Palace“ viešbučio vadybininku Francisco, šis labai nustebo išgirdęs apie siūlomas lietuviams viešbučio kainas.

„Negali būti. Pas mus viena naktis tiek kainuoja“, - sakė jis.

Vyras patikino, kad tokių didelių nuolaidų kaip 75 proc. už savaitės poilsį jų viešbutyje tikrai negalima tikėtis, o ypač sezono metu.

„Čia penkių žvaigždučių viešbutis. Jau prasideda sezonas, mes turime daug klientų ir daug naktų ir kambarių jau užimti. Mums jokių nuolaidų nereikia taikyti“, - sakė Francisco.

Vadybininko žodžius patvirtina ir viešbučio internetinė rezervavimo sistema: viešbutis jau daugelį vasaros dienų užimtas ir tenka šiek tiek paieškoti, kol bus rastas pasiūlymas septynioms be pertraukos naktims.

Ateityje paslauga pabrangtų?

Kelionių agentūros pasiūlymas
Įtarimų, kad šis puslapis negalės klientams pasiūlyti to, ką užsisakė, sukėlė ir Karoliui Žukauskui, kuriam jau yra pavykę demaskuoti sukčius iš Afrikos.

Vaikinas įtaria, kad naujai susikūręs portalas gali planuoti padirbėti trumpai, užsidirbti pinigų ir dingti nepatenkinus klientų lūkesčių.

„Kadangi viešbučių rezervacijos portaluose tenka praleisti ne ką mažiau laiko nei oro linijų, tokios kainos iškart pasirodė įtartinos – nebūna 5 žvaigždučių viešbučiams tokių nuolaidų, nebent su labai retomis išimtimis“, - socialiniuose tinkluose įspėja K. Žukauskas.

Jis teigia pastebėjęs, kad nors puslapis veikia grupinių portalų principu (tam tikrą laiką galioja tam tikras pasiūlymas), visgi minutes skaičiuojantis laikrodis, jo teigimu, vis atsinaujina, o ir nupirktų atostogų skaičius keistokai keičiasi.

„Pastebėjau, jog dalies nupirktų viešbučių skaičiai paaugo keliais vienetais, bet vieno viešbučio pardavimai kažkodėl nukrito dviem pirkėjais. Gal kažkas tuos skaičiukus rankomis veda ir netyčia suklydo?“, - retoriškai klausia K. Žukauskas.

Įtarimų jam sukėlė ir atostogas pigiai siūlanti įmonė, kuri administruoja puslapį www.myliuatostogas.lt. UAB „Universal Creations“ Klaipėdoje įkurta mažiau nei prieš metus, turi du darbuotojus.

„Bet iš viešbučių, pasirodo, sugeba išmušti net 75 proc. nuolaidas“, - sarkastiškai pastebi vaikinas.

K. Žukauskas kelia versiją, kad www.myliuatostogas.lt gali dirbti tokiu principu – atostogų sezono metui parduoda keliones, tačiau jos, artėjant atostogų laikui, pabrangsta. Apie tokius kelionių organizatorių triukus DELFI jau yra rašęs.

„Išparduos viešbučius iki gegužės pabaigos, o tada jau galbūt prasidės datų keitimai, kainų brangimai, pinigų grąžinimo vėlavimai“, - įtaria K. Žukauskas.

Abejonių kelia ir tas faktas, kad įmonė „Universal Creation“ įspėja, kad atsakomybės už savo parduodamą paslaugą neprisiima, nes ją teikia įmonės partneriai.

Negavus nakvynės, pinigus grąžins, bet nuskaičiuos administracines išlaidas

Įtarimų dėl laukiamų atostogų prabangiame viešbutyje turėtų sukelti jau vien pasiūlymo sąlygos.

Jose rašoma, kad rezervaciją kelionių agentūra atliks „atsižvelgdama į laisvus viešbučio kambarius“.

„Jeigu Jūsų pageidaujamai datai viešbutyje laisvų kambarių nebus, pasiūlysime artimiausią galima kambario rezervacijos datą. Viešbutyje nesant laisvų kambarių Jūsų pageidaujamai datai ir Jums nesutikus viešbutyje apsistoti kitą siūlomą datą, kelionių agentūra, išskaičiavusi 5 proc. sumokėtos sumos už administracines išlaidas, likusią pinigų sumą už kuponą grąžina klientui“, - tikinama pasiūlyme.

Taigi, jei nusipirksite 789 Lt kainuojančias septynių naktų atostogas viešbutyje Maljorkoje, tačiau jūsų norimomis dienomis viešbučio negausite, pinigai bus grąžinti, bet už pasiūlymą teks susimokėti beveik 40 Lt.

Tačiau kita pasiūlymo sąlyga kartu praneša, kad „kambarius rezervuokite tik tada, kai būsite tikri dėl kelionės datų, nes kambario rezervacija yra NEATŠAUKIAMA. Kai Jūsų užsakymas patvirtinamas, jokie pakeitimai negalimi“.

Pinigus prarasti klientai rizikuoja ir laiku nepranešus apie kelionės ir nakvynės datą. Pasiūlyme nurodoma: „Iki kelionės datos likus mažiau nei 30 dienų, nepranešus apie planuojamos kelionės ir nakvynės datą, ir dėl to kelionių agentūrai neturint galimybės rezervuoti kambario, laikoma, kad šios sąlygos pažeistos ir pinigai už įsigytą kuponą negrąžinami“.

Agentūra: viešbutis apie mus ir negali nieko žinoti

DELFI susisiekus su pigias nakvynes prabangiuose viešbučiuose siūlančia įmone, jos administratorė Sandra Žukovaitė teigė, kad viešbučiai apie juos ir negali nieko žinoti.

„Kai nuvyks klientas į viešbutį, jis matys, iš ko mokėti pinigai, kas mokėta ir kam mokėta rezervacija. Viešbutis šiuo metu negali žinoti apie mus, nes tarpininkas neįspėjo jo apie mūsų egzistavimą“, - sakė pašnekovė.

Įmonės atstovės pasiteiravus, kaip jie gali siūlyti tokias žemas kainas, kurios, pasak viešbučio atstovo, neįmanomos, atsakė: „Šiandien dieną galite kreiptis į tą viešbutį ir mokėti pilną kainą. Kadangi mums taikomi viešbučio rezervacijos apribojimai, mes įsipareigojame viešbučio rezervacijos patvirtinimą atsiųsti ne mažiau nei 30 dienų iki Jūsų kelionės pradžios. Atsižvelgiant į tai, mums yra taikomos pigios kainos“.

S. Žukovaitė taip pat užtikrino, kad klientams kainas garantuoja tokias, kokios nurodytos portale: „Taip, tik už papildomas paslaugas, jau klientas turi susimokėti, kurios neįeina į kuponą. Dėl to negalime garantuoti, kokia linkme kainos pasikeis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (263)