Nuostolius, patirtus dėl komercinio šnipinėjimo, skaičiuoja ir personalo įmonė „CV Online”. Kad pateko į tokias pinkles, bendrovės direktorė Danguolė Augustinienė įtarė dar praėjusių metų rudenį.

Įtarimų pasėjo klientai – jie vis dažniau įspėdavo „CV Online” vadovę sulaukę pasiūlymų naudotis tokiomis pat paslaugomis iš konkurentų – bendrovės „CV Keskus OU” filialo, valdančio skelbimų svetainę „CV Market”. Tiesa, keliais šimtais litų pigiau. Dvejones, kad tai nėra paprastas sutapimas, sustiprino ir permainos bendrovėje „CV Online”: čia ilgai dirbusi vadybininkė I.G. perėjo pas konkurentus „CV Keskus”.

„CV Online” apskaičiavo patirtus nuostolius. Jie siekia apie 500 tūkst. litų. Tiek įmonė įvertino per 11 metų sukauptą duomenų bazę ir moralinę žalą.

D.Augustinienė įsitikinusi, jog būtent dėl komercinio šnipinėjimo įmonę paliko apie 30 klientų. Vilniaus policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyrius atlieka ikiteisminį šio atvejo tyrimą.

„CV Keskus” vienas vadovų Povilas Kytra atsisakė kalbėtis. „Negaliu nieko komentuoti. Kai turėsiu visus dokumentus, galėsime susisiekti”, – žadėjo jis. Kalbėti nepanoro ir buvusi „CV Online” darbuotoja I.G.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją