Įgyvendinus struktūrinius pokyčius, suformuota nauja bendrovės „Maxima LT“ vadovų komanda. Ją kartu su generaliniu direktoriumi Žydrūnu Valkeriu nuo šiol sudaro finansų vadovas, operacijų valdymo vadovas ir komercijos vadovas. Finansų vadovo pareigas bendrovėje eina Laimis Bedalis, operacijų valdymo vadovu tapo prie komandos neseniai prisijungęs Tomas Mačernis, komercijos vadovu - Paulius Dambrauskas. Įgyvendinant struktūrinius pokyčius, bendrovėje suformuoti trys nauji departamentai – Plėtros ir statybų, Korporacinių reikalų ir Komercijos analizės, peržiūrėtas kai kurių kitų įmonėje veikiančių skyrių pavaldumas.

„Bendrovės valdymo pokyčius įgyvendiname, atsižvelgę į mūsų strateginius tikslus. Šiemet planuojame rekordinę tinklo plėtrą, siekdami konkurencingumo, orientuojamės į klientų, darbuotojų, partnerių gerovę ir ją sąlygojančius pokyčius. Tad ieškojome būdų, kaip sutelkti ir dar efektyviau valdyti svarbiausius bendrovės bei verslo valdymo procesus. Džiaugiamės, kad aukščiausio lygio vadovų komandą papildė savo sričių profesionalai, kurių patirtis bus labai vertinga, įmonei siekiant užsibrėžtų tikslų ir galvojant apie rytdienos iššūkius“, – sakė bendrovės „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.

Nuo š.m. liepos 4 d. „Maxima LT“ Komercijos vadovo pareigas pradėjo eiti Paulius Dambrauskas. Jis kuruoja Pirkimų, Komercijos analizės ir Marketingo departamentų darbą apjungiančią Komercijos grandį. Naujasis vadovas atsakingas už visą pardavimo procesą, nuo tinkamos prekės nupirkimo iki pardavimo klientui, įvertinus konkurencinę aplinką, išanalizavus pardavimų istoriją, pasitelkus kitas svarbias verslo įžvalgas. Prieš prisijungdamas prie „Maxima LT“ vadovų komandos, P. Dambrauskas vadovavo bendrovei „CGates“, kurioje ėjo generalinio direktoriaus pareigas. Iš viso P. Dambrauskas yra sukaupęs daugiau kaip 15 metų patirtį komercijos ir marketingo srityse.

Prie P. Dambrausko vadovaujamos komandos prisijungė ir naujai suformuotam Komercijos analizės departamentui vadovaujantis Kęstutis Gailius, anksčiau ėjęs prekybos tinklo „LIDL Lietuva“ finansų ir administracijos direktoriaus bei valdybos nario pareigas. K. Gailius yra sukaupęs 20 metų patirtį ekonomikos bei finansų valdymo srityse.

Operacijų valdymo grandžiai nuo šio mėnesio pradžios pradėjo vadovauti Tomas Mačernis, kuris nuo šiol atsakingas už prekybos grandį, t.y. tiekimo grandinės valdymą, visų formatų tinklo parduotuvių, taip pat Maisto gamybos, Sandėlių ir transporto logistikos bei Turto eksploatacijos departamentų veiklą. Daugiau kaip 15 metų patirtį marketingo ir verslo valdymo srityse turintis T. Mačernis, prieš prisijungdamas prie „Maxima LT“, ėjo generalinio direktoriaus pareigas biuro prekių bendrovėje „Officeday“.

Suformuotas ir naujas Korporacinių reikalų departamentas, kuriam nuo šios liepos vadovauja ilgametę darbo televizijoje bei viešųjų ryšių srityje turintis Rosvaldas Gorbačiovas. Naujasis departamento vadovas bus atsakingas už bendrovės korporacinių reikalų vystymą bei palaikymą. Korporacinių reikalų departamentas „Maxima LT“ įmonėje įkurtas, efektyvinant įmonės valdymo struktūrą, siekiant atviresnio įmonės dialogo su visuomene ir atskiromis jos grupėmis, stiprinant įmonės ryšius su partneriais bei užtikrinant nuoseklų įmonės reputacijos valdymą. Prieš prisijungdamas prie „Maxima LT“ komandos R. Gorbačiovas ėjo šalies Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės patarėjo ryšiams su visuomene pareigas. Taip pat dirbo LR Prezidento, LR Ministro pirmininko atstovu spaudai, finansų ministro patarėju viešiesiems ryšiams. Dar prieš tai ne vienerius metus ėjo bendrovės „Mažeikių nafta“ komunikacijos vadovo pareigas.

Šiuo metu bendrovė valdo 235 „Maxima“ parduotuves, kuriose dirba daugiau nei 16 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. pirkėjų. Šiemet prekybos tinklas planuoja didžiausią plėtrą per pastarąjį dešimtmetį, į kurią ketina investuoti daugiau kaip 34 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (529)