Tai Baltarusijos lyderis nurodė per susitikimą su Sankt Peterburgo gubernatoriumi Georgijumi Poltavčenka, skelbia „BelTA“.

„Rusijos valdžios elgesys šiandien mane ne stebina, bet slegia. Jeigu artimiausiu metu prekyba tarp abiejų šalių nebus normalizuota, būsime priversti reaguoti. Kas čia per elgesys?!“, - piktinosi A. Lukašenka.

Jo teigimu, visas problemas su Kazachstanu galima išspręsti vienu telefono skambučiu. A. Lukašenka mano, kad pasitelkusi Baltarusijos pavyzdį, Rusija „nori kažkam ar visam pasauliui kažką parodyti, kažką pamokyti“. „Mes ne šunyčiai, kad būtume už pakarpos vedžiojami. Atleiskite už tokį grubumą“, - sakė Baltarusijos vadovas.

Rusijos pasiuntinys Baltarusijoje Aleksandras Surikovas savo ruožtu pažymėjo, kad susiklosčius tokiai padėčiai, būtina tartis. „Mes faktiškai esame viena šalis. Kodėl taip elgiatės?“, - klausė A. Lukašenka.

Jeigu Rusija pradės „gniaužti“ Baltarusiją, A. Lukašenka tvirtino tokios padėties nekentėsiantis. Jis taip pat tikino, kad Baltarusija tiekia produktus Rusijai pačiomis žemiausiomis kainomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (334)