Patikrinimo metu restorano baro zonoje, virtuvėje, produktų sandėliavimo patalpose rasta gyvų ir negyvų tarakonų. Gamybinės patalpos buvo nepakankamai išvalytos.

Pastarąjį mėnesį šiame restorane pažeidimų nustatyta antrą kartą, todėl buvo laikinai (kol bus išdezinfekuotos patalpos) sustabdyta „Katpėdėlės“ veikla Klaipėdoje. Darbą atnaujinti restoranas planuoja šiandien, jeigu VMVT inspektoriai patvirtins, kad trūkumai tinkamai pašalinti.

DELFI piliečio rubrikai parašiusi skaitytoja pasakojo bevalgydama sriubą joje radusi tarakoną.

„Atėjau norėdama dienos sriubos ir picos, tačiau man pasakė, kad dienos sriubos nebėra, o picai pritrūko ingredientų, todėl nėra ir jos. Visko juk būna, todėl užsisakiau barščių sriubos ir apkeptų cepelinų. Ilgai laukti nereikėjo, sriubą atnešė greitai, tačiau pradėjusi ją valgyti, sriuboje radau tarakoną... Tikrai nesu išranki maistui, tačiau čia jau buvo viršūnė...“ – radiniu stebėjosi moteris.

„Katpėdėlės“ restoranus valdančios bendrovės „Amber Food“ atsiųstame komentare DELFI nurodoma, kad restoraną uždaryti kelioms dienoms nuspręsta atsižvelgus tiek į vidinio patikrinimo, tiek į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspekcijos rezultatus.

Restoraną uždaryti kelioms dienoms nuspręsta atsižvelgus tiek į vidinio patikrinimo, tiek į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspekcijos rezultatus. Per šį laiką buvo pašalinti tam tikri trūkumai ir pritaikyti dar griežtesni higienos ir sanitarijos reikalavimai, tad jau gautas VMVT leidimas atnaujinti veiklą

„Restoranas yra įsikūręs autentiškame mediniame pastate – uostamiesčio architektūros paveldo dalyje. Pastatas senas, tad kenkėjai slepiasi giliai vidinėse jo konstrukcijose. Neseniai atlikome generalinį patalpų valymą ir keliskart stipriai dezinfekavome visą pastatą, tai ir galėjo paskatinti tam tikrą nedidelį kenkėjų pasirodymą paviršiuje. Šiuo metu baigiame taikyti papildomas priemones, kad būtų atsikratyta kenkėjų likučių, ir restoraną vėl atidarysime ketvirtadienį. Atkreipiame dėmesį, jog tai „izoliuotas“, konkretaus pastato specifikos nulemtas atvejis, neturintis nieko bendro su griežtais „Katpėdėlės“ tinklo restoranuose taikomais sanitarijos reikalavimais. Jie nuolat skrupulingai tikrinami Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų. Be šio atvejo, per paskutinius metus restoranas tikrintas dar du kartus“, - teigiama bendrovės komentare.

Nurodoma, kad patikrinimuose prieš metus ir šį rugpjūtį konstatuota, jog restorane laikomasi esminių maisto saugos ir higienos reikalavimų – restoranas yra gavęs geriausią Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspekcijos vertinimą – 5 puodelius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)