Prie apmokamų stažuočių programos aktyviai jungiasi tiek didžiausios Lietuvos verslo įmonės, tiek galimybe grįžti susidomėjęs užsienyje studijuojantis jaunimas.

Vienos iš „Talentai Lietuvai“ programos partnerių, Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK), vadovas Robertas Dargis mano, kas programos naudą pajus tiek stažuotojai, tiek ir priimančios įmonės.

Robertas Dargis
„Lietuvoje gausu įmonių, kurios yra svarbios pasaulinės rinkos žaidėjos, kuriančios novatoriškus produktus ir paslaugas. Joms ypač svarbūs jauni, kokybišką išsilavinimą gavę motyvuoti darbuotojai, nuo kurių priklauso organizacijų sėkmė“- džiaugėsi LPK prezidentas R. Dargis.

Globalaus mąstymo poreikis

Stažuotojus priimančių įmonių atstovai sakė besidžiaugiantys dėl galimybės paskatinti jaunimą grįžti į Lietuvą. Tiesa, įžvelgė abipusės naudos. Pavyzdžiui, programos metu galima pritrauki globaliai mąstančių žmonių.

„Laukiame kuo daugiau įvairesnės patirties ir praktikos iš įvairių pasaulio šalių, ne visus gabumus ir ypač požiūrį galime rasti vietoje. Tikimės, kad kartu galėsime sukurti naują žinių bagažą ir panaudoti jį versle“,– paaiškino „Swedbank Lietuva“ vadovė Dovilė Grigienė.

Tuo tarpu „Barclay‘s“ banko paslaugų centro atstovas Mindaugas Šestilo teigė turėjęs teigiamos patirties su užsienio universitetuose studijas baigusiais jaunuoliais: „pasaulietiškas mąstymas, tarptautinės aplinkos patirtis ir gebėjimas į problemas žvelgti kūrybiškai padeda lengviau įsilieti į pasaulines korporacijas. Didelį potencialą turintys ir geras rekomendacijas įgiję stažuotojai dažniausiai iškart prisideda įgyvendinat didžiulius tarptautinius projektus.“

Informacinių technologijų įmonės „Devbridge Group“ prezidentas Aurimas Adomavičius mano, kad stažuotė jaunam žmogui padės apsispręsti dėl ateities: „prisidėdami prie programos norime sudaryti sąlygas užsienyje studijas baigusiems lietuviams padirbėti tokioje darbo aplinkoje Lietuvoje ir nuspręsti kur jie nori tęsti savo karjerą.“

Vadovas pridūrė tikintis, kad tuo motyvuotų žmonių pritraukimas paskatins verslo plėtrą Lietuvoje.

Programos sumanytojų „Global Lithuanian Leaders” vadovės Kotrynos Stankutės–Jaščemskienės nuomone, didelis įmonių susidomėjimas ir noras dalyvauti programoje rodo, jog verslas Lietuvoje laukia tarptautinį išsilavinimą įgijusių lietuvių jų komandose.

„Startuojame su 13 pirmųjų įmonių ir iki gruodžio 10 d. lauksime kandidatų aplikacijų. Kitame etape prisijungs dar daugiau verslo atstovų. Įmonėms tai puiki proga užsiauginti profesionalų, o programos dalyviams – įgyti rinkoje konkurencingos darbo patirties bei išbandyti karjeros galimybes gimtojoje šalyje“ – nuomone dalinosi organizatorių atstovė.


Pozicija pagal poreikius

Programos tikslas – suteikti patirties dirbant su konkrečiais projektais, spręsti įmonėms kylančius iššūkius ir kurti aukštos kokybės profesinių pažinčių tinklą. „Talentai Lietuvai“ organizatoriai tikina, kad stažuotės metu absolventų laukia įtemptas grafikas, todėl laiko gaišti veltui neteks. Su jaunaisiais profesionalais dirbs įmonių mentoriai, dėmesio skirs aukščiausio lygio įmonių vadovai.

„Su programos dalyviais dirbs savo srities specialistai, todėl jauni darbuotojai turės galimybę iš arti susipažinti su verslo principais ir darbu“, – sakė „Swedbank“ vadovė.

D. Grigienė teigė, kad dirbti bus galima tiek elektroninių kanalų departamente, tiek ir vadovaujant projektams: „svarbu, kad žmonės būtų motyvuoti ir turėtų noro įsilieti į komandą“,

Tuo tarpu „Devbridge Group“ tikisi sulaukti programavimą studijuojančių ir jau diplomus gavusių lietuvių. „Mūsų įmonėje nuolatos vyksta įdomūs projektai ir žinių pasidalijimas, tad tikime, stažuotojams ši patirtis bus labai vertinga“,– sakė A. Adomavičius.

M. Šestilo pasakojo ketinantis atsižvelgti į programos dalyvių gebėjimus, kad stažuotės vieta būtų maksimaliai naudinga tiek dalyviams, tiek ir įmonei: „vertiname gabius jaunuolius ir norime kurti kuo labiau jiems pritaikytas vietas, tad stažuotes siūlysime atsižvelgiant į konkretaus stažuotojo įgūdžius bei patirtį.“

Ne už dyką

Sekant daugelio Europos šalių pavyzdžiu ir siekiant sukurti apmokamų praktikų kultūrą Lietuvoje, 6 mėnesius trunkančios stažuotės metu „Talentai Lietuvai“ programos dalyviams bus mokamas atlygis.. Absolventai, studijas baigę mažiau nei prieš metus, papildomai galės pretenduoti į „Erasmus+” programos siūlomą 500 eurų mėnesinę stipendiją.

Pusės metų trukmės apmokamos stažuočių programos metu, „Talentai Lietuvai“ dalyviai turės galimybę užsienyje įgytas žinias pritaikyti dirbant sėkmingiausiose Lietuvos verslo įmonėse.

Prie programos jau prisijungė 10 inovatyvių ir pasaulyje žinomų kompanijų, tokių kaip: „Barclay‘s“, „Swedbank“, „AIG“, „Schmitz Cargobull“, „Vinted“, „Strategy Labs“, „Altechna“, „Devbridge“, „Metasite“, „Elinta“, „Light Conversion“, „Eika“ ir „Civitta“.

Tikimasi, jog internetinė „Talentai Lietuvai“ stažuočių programos platforma taps didžiausia studijas užsienio universitetuose pasirinkusių tautiečių, besidominčių galimybe grįžti į Lietuvą, duomenų baze. Stažuočių programos „Talentai Lietuvai“ dalyvių atranka vyksta iki š.m. gruodžio 10 d. Daugiau informacijos apie programą: www.stazuokis.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)