Trečiadienį Vyriausybė ketveriais metais paankstino draudimą šalyje prekiauti cigaretėmis, kuriose tabako dervų yra daugiau kaip 12 miligramų.

Ministrų kabineto posėdyje patikslintas 1996 metų nutarimas, reglamentuojantis Lietuvoje parduodamuose tabako gaminiuose esančių dervų leistinas normos.

Iki šiol buvo įteisinta nuostata, jog nuo 2000 sausio 1 dienos draudžiama prekiauti cigaretėmis, kuriose tabako dervų yra daugiau kaip 15 miligramų, o nuo 2007 metų būtų uždrausta prekiauti cigaretėmis, kuriose dervų yra daugiau kaip 12 miligramų.

Vyriausybei pritarus, nuo 2003 metų sausio 1 dienos 1 cigaretėje galės būti ne daugiau kaip 12 miligramų dervų. Kaip ELTA sužinojo Valstybinėje tabako ir alkoholio kontrolės tarnyboje, populiariose cigaretėse "Marlboro" ir "Malboro Mentol" bei "Davidoff" yra 14 miligramų, cigaretėse "Prince" ir "West KS" - 13 miligramų dervų. 15 miligramų dervų yra žemiausios klasės cigaretėse be filtro "Prima" ir "Astra".

Valstybinės tabako ir alkoholio kontrolės tarnybos pareigūnai įsitikinę, jog per šį laiką tabako gamintojai sugebės modernizuoti technologijas ir pradės gaminti cigaretes su mažesniu dervų kiekiu.

Statistikai yra apskaičiavę, jog pernai vienas ūkio šeimos narys rūkalams išleido 6,5 lito per mėnesį. Vienam gyventojui per metus teko daugiau kaip 1,2 tūkstančio cigarečių. Praėjusiais metais Lietuvoje buvo parduota tabako gaminių už 358 milijonus litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją