Giros „Viatskij kvas“ gamintojai staiga sulaukė užsakovų dėmesio, kai Rusijos prezidento spaudos konferencijoje nuskambėjo jų gaminio pavadinimas, rašo trud.ru.

Per spaudos konferenciją žurnalistas V. Mamatovas stvėrė Turkijos žurnalistui skirtą mikrofoną ir netikėtai uždavė V. Putinui klausimą, kodėl vietinės gamybos produkcijai taip sunku patekti į prekybos centrus.

Pas mus gamina girą „Viatskij kvas“. Gaminame šios giros daug, labai gerai, gaminame seniai. Bėda, kad jo neima „Ašan“ ir kiti prekybos centrai“, – pasiskundė V. Mamatovas. – Nors pagal skonio ypatybes ir pagal kainą lenkiame ir koka kolą, ir pepsi kolą, ir viską, ką jie gamina. Ką mums daryti su „Viatskij kvas“ ir prekybos tinklais?“

Kadangi žurnalistas kalbėjo keistai tęsdamas žodžius, daugelis spėjo, kad korespondentas atėjo neblaivus. Veikiausiai taip pamanė ir V. Putinas, nes nusišypsojo ir paklausė žurnalisto: „Turbūt išgėrėte giros?“ „Norėjau ir jus pavaišinti, – nesutriko žurnalistas. – Bet apsauga neleido nieko įsinešti.“

Paskui V. Putinas pripažino, kad vietinės produkcija neretai būna vertingesnė ir pigesnė už garsius prekės ženklus, tačiau „versti verslo“ neįmanoma.

Taigi giros „Viatskij kvas“ tema tapo viena iš populiariausių nepolitinių temų. Bendrovės „Prekybos įmonė „Viatič“ direktorius Ruslanas Vladimirovas pranešė žurnalistams, kad praėjus kelioms valandoms po konferencijos jie jau sulaukė kelių užsakymų ir prekiautojų.

„Korespondentas veikiausiai turėjo omenyje mūsų gamykloje gaminamą girą, – sakė R. Vladimirovas. – Produktas turi šūkį: „Viatskij gira išsaugojo sveikatą“. Direktoriaus teigimu, anksčiau kompanija derėjosi su „Ašan“ prekybos tinklu, bet nesėkmingai. „Dabar pradėjome sulaukti užklausų iš prekybos tinklų apie bendradarbiavimą. Manau, po tokios reklamos, ir derybos su tinklu „Ašan“ bus teigiamos“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)