Japonijos bankas paliko galioti dabartinę ūkio skatinimo politiką ir ketvirtadienį optimistiškai įvertino situaciją ekonomikoje. Tiesa, atsinaujinęs jenos vertė kilimas ir smunkančios akcijų kainos ir grasinasi paveikti verslo nuotaikas bei trikdyti ir taip silpnam ekonomikos atsigavimui.

Bendrasis Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių įmonių indeksas MSCI sumenko 0,8 proc. Japonijos Nikkei 225 krito 1,1 procentu. Kinijos bendrasis akcijų indeksas „Shanghai Composite“ smuko 0,4 proc. Tiesa, Australijos akcijų indeksas netikėtai pakilo 0,3 procento.

Daugiausiai įtakos pastaruoju metu investuotojams turi nerimas dėl galimo Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos. Dėl šios priežasties, net ir po JAV federalinio banko sprendimo nekeisti palūkanų normų, regiono akcijų vertė krito jau penktąją prekybos sesiją iš eilės.

Valiutų rinkoje daugiausiai pabrango jena, kurią paveikė Japonijos banko sprendimas. JAV dolerio vertė Japonijos nacionalinės valiutos atžvilgiu krito 1,2 proc. – iki 104,770 jenos, nors visai neseniai rodiklis buvo pasiekęs žemiausią ribą nuo pat 2014-ųjų rugsėjo – 104,505 jenos. Pakilo Japonijos nacionalinės valiutos vertė ir euro atžvilgiu: jena pasiekė aukščiausią ribą nuo pat 2013-ųjų sausio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją