„Tarp 2014 m. liepos 3 d. ir 2014 m. liepos 4 d. Šiauliuose banko darbuotoja galimai apgaule suklastojo banko klientės parašą kasos išlaidų orderiuose ir nutraukė terminuoto indelio sutartį, įgydama 21 054,56 eurų“, - skelbiama Šiaulių apskrities pradėtų ikiteisminių tyrimų suvestinėje.

DELFI pavyko išsiaiškinti, kad į policiją kreipėsi bankas, sulaukęs mirusios banko klientės turto paveldėtojų pretenzijų – jie pasigedo padėtų pinigų.

„Banko klientė mirė ir jos turto paveldėtojai kreipėsi į banką, norėdami pasiimti indėlį. Paaiškėjo, kad jo nėra, neva jis paimtas pernai liepą“, - DELFI kalbėjo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Gailutė Smagriūnienė.

Pasak jos, į policiją kreipėsi ne paveldėtojai, o bankas.

„Bankas aiškinosi situaciją ir jam kilo įtarimų, kad parašas yra suklastotas. Kai surinko visą medžiagą, bankas kreipėsi į mus“, - dėstė ji.

Bankas patvirtino, kad galimai pinigai buvo pasisavinti.

„Šiuo metu galimai sukčiavusi darbuotoja banke nebedirba – ji buvo atleista. Dėl paties įvykio ir su juo susijusių aplinkybių plačiau komentuoti bankas negali, nes tai yra teisėsaugos institucijoms perduotos informacijos, dėl kurios pradėtas ikiteisminis tyrimas, dalis“, - DELFI komentavo banko Rinkodaros ir komunikacijos departamento direktorė Daiva Grikšienė.

Bankas ketina atlyginti visus nuostolius dėl galimo banko darbuotojos sukčiavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)