Vyksta vis aršesnis žodžių karas, rašo telegraph.co.uk. Aukšto rango diplomatinis šaltinis pareiškė, kad Maskva kovos prieš ES sankcijas ir pabrėžė, kad pirmos bus britų kompanijos, dirbančios su Rusijos nafta, informuoja telegraph.co.uk.

„Mes norime draugiškų santykių. Taikysimės, kiek pajėgsime, o tuomet atsakysime tuo pačiu“, – sakė pareigūnas.

Pareigūnas pareiškė, kad bus areštuotos Britanijos kompanijų akcijos ir pridūrė: „BP ir „Shell“ turi daug turto Rusijoje.“

Minėtos dvi kompanijos bendradarbiauja su Rusijos energetikos bendrovėmis „Gazprom“ ir „Rosneft“.

DELFI primena, kad šią savaitę pasirodė žinių, jog Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkai traukiasi iš Londono. Toks sprendimas priimtas po britų valdžios reikalavimo bausti Rusijos turtuolius.

Jungtinės Karalystės pyktį pakurstė Ukrainoje prie sienos su Rusija prorusiškai nusiteikusių separatistų numuštas Malaizijos oro linijų keleivinis lėktuvas.

Vokietijos verslas palaiko

Lėktuvo numušimas paveikė ir Vokietiją.

Vokietijos pramonė palaikytų „100 proc. sugriežtintas" sankcijas Rusijai dėl Ukrainos krizės, penktadienį pareiškė Rytų Europos ekonominių santykių komiteto pirmininkas. Apie tai praneša „EUbusiness".

Duodamas interviu vokiečių verslo dienraščiui „Handelsblatt" Eckhardtas Cordesas teigė, kad baudžiamosios priemonės, kurias šiuo metu svarsto Europos Sąjunga (ES), neigiamai paveiks Vokietijos ekonomiką, tačiau „jeigu tokia yra kaina, mes ją sumokėsime".

E. Cordesas, anksčiau pasisakęs prieš sankcijas, nurodo, kad situacija pasikeitė numušus keleivinį orlaivį - Vakarų valdžia dėl incidento kaltina prorusiškai nusiteikusius separatistus.

Incidentą reikia laikyti „nežmoniškumo aktu", mano E. Kordesas - jį ypač papiktino „separatistų atliktas žuvusių aukų apieškojimas".

Komitetas, atstovaujantis daugiau kaip 6 tūkst. Vokietijos bendrovių, glaudžiai bendradarbiaujančių su Rusija, anksčiau yra teigęs, kad dėl sankcijų darbo vietas rizikuoja prarasti beveik 350 tūkst. įmonių darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (421)