ECB valdyba, palikusi nepakitusias palūkanų normas, teigia laukianti, kad palūkanų normos ties dabartiniu lygiu išliks dar kurį laiką, taip pat artimiausiu laiku neplanuojama keisti ir superkamų aktyvų apimčių.

Bankas patvirtino po 80 mlrd. eurų kas mėnesį supirkimui skirsiantis iki pat 2017 metų kovo ar net dar ilgiau, jei tik to prireiktų.

Pareigūnai nurodo manantys, kad infliacijos lygis tvariai artės prie siekiamo tikslinio kainų kilimo vidurkio.

Kalbėdamas apie birželio pabaigoje Didžiojoje Britanijoje vykusį referendumą dėl narystės Europos Sąjungoje, M. Dragis sakė, kad "rinkoms susidariusį stresą atlaikyti padėjo centrinių bankų noras suteikti lėšų likvidumui palaikyti, taip pat mūsų monetarinės politikos priemonės, griežtos reguliavimo ir priežiūros veiksmų gairės".

„Sąlygos finansų rinkose ir toliau išlieka palankios, jos prisideda prie užtikrinto paskolų teikimo, - kalbėjo jis. - Situacija sutampa su mūsų pagrindiniu ateities scenarijumi: ekonomikos atsigavimas tęsiasi, infliacijos lygis kyla".

Naujausi ekonominiai duomenys rodo, kad realusis euro zonos BVP pirmąjį ketvirtį, palyginti su spalio-gruodžio mėnesiais, padidėjo 0,6 proc.

Paskutinįjį 2015 metų ketvirtį rodiklis kilstelėjo 0,4 proc. Daugiausiai įtakos augimui ir toliau daro paklausa vidaus rinkoje, o eksporto augimas išlieka vidutinis.

„Kliuviniais ekonomikos atsigavimui euro zonoje išlieka Jungtinės Karalystės referendumo rezultatai, kitos geopolitinę nežinomybę skatinančios jėgos, nusilpusio augimo besivystančiose rinkose prognozės, būtinosios daugeliui sektorių pertvarkos buhalterijoje, lėtai vykdomos struktūrinės reformos", - pabrėžė ECB vadovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)