Kasmetinius aukštųjų mokyklų reitingus sudaranti Didžiosios Britanijos kompanija „Quacquarelli Symonds“ sudarė sąrašą dvidešimties geriausių verslo mokyklų Europoje. Jose mokėsi didžiausių pasaulio kompanijų vadovai, rašo „The Business Insider“.

Reitingas sudarytas atsižvelgiant į tai, kiek kartų mokykla yra cituojama mokslinėse publikacijose, jos reputaciją tarp akademikų ir darbdavių.

20. „BI Norwegian Business School“ – ketvirta geriausia verslo mokykla Skandinavijoje.

19. Astono universitetas Birmingame netikėtai atsirado reitinge, nors JK universitetų reitinge jis užima gerokai žemesnę poziciją. Tačiau šios verslo mokyklos reputacija auga, ir dėl to ji pateko į šį dvidešimtuką.

18. Aalto universitetas Helsinkyje. Tai geriausia šalies verslo mokykla. Tarp jos absolventų yra buvęs „Nokia“ valdybos pirmininkas Jorma Ollila, dabar einantis „Royal Dutch Shell“ valdybai.

17. IMD yra antra geriausia Šveicarijoje ir 17-ta geriausia Europoje verslo mokykla. Ją baigė tokių įmonių, kaip „Maersk Line“, UBS and „Nestle“, vadovai.

16. Stokholmo ekonomikos mokykla yra geriausia Švedijoje ir antra geriausia Skandinavijoje.

15. Vienos ekonomikos ir verslo universitetas yra vienintelis austriškas universitetas šiame dvidešimtuke, aplenkęs visus vokiškus universitetus.

14. Londono imperinis koledžas garsėja savo moksliniais ir inžinieriniais kursais, o taip pat verslo kursais. Jis pripažintas 14-tu geriausiu Europoje bei septintu geriausiu Jungtinėje Karalystėje.

13. St. Galleno universitetas yra geriausia verslo mokykla Šveicarijoje. Jį baigė tokių įmonių, kaip „Commerzbank“, „Deutsche Bank“ ir UBS, vadovai.

12. Mančesterio universiteto Verslo mokykla yra labai gerai vertinama. Joje mokėsi buvęs „Tesco“ vadovas ir dabartinis „Rio Tinto“ valdybos pirmininkas.

11. Barselonoje veikiantis „La Salle Universitat Ramon Llull“ yra vienintelis ispanų universitetas šiame reitinge ir vienas geriausių Pietų Amerikoje.

10. Voriko verslo mokykla pateko į geriausiųjų dešimtuką. Čia mokėsi „Heinz“, „Jaguar Land Rover“ ir „Citroen“ vadovai. Ši mokymo įstaiga yra penkta geriausia JK.

9. Erasmuso universitetas Roterdame yra vienintelis olandų universitetas dvidešimtuke. Tarp jų absolventų yra buvęs „Royal Dutch Shell“ valdybos pirmininkas Coras Herkstroteris.

8. Kembridžo universitetas yra ketvirtas geriausias JK universitetas, kuris tik keliomis pozicijomis atsilieka nuo savo ilgamečio konkurento Europos reitinge.

7. HEC Paryžiaus vadybos mokykla yra viena iš dviejų geriausiai įvertintų Prancūzijos mokymo įstaigų ir viena senesnių mokyklų Europoje, kurios istorija prasidėjo 19 amžiaus pabaigoje.

6. Kopenhagos verslo mokykla yra geriausia verslo mokykla Skandinavijos šalyse.

5. Londono ekonomikos mokykla yra trečia geriausia JK mokykla pagal verslo kursus ir geriausia pagal ekonomikos kursus. Čia mokėsi nemažai Nobelio premijos laureatų.

4. Oksfordo universitetas yra antras geriausias JK pagal verslo kursus ir nuolat patenka tarp geriausių pasaulyje.

3. Bokonio universitetas yra vienintelė Italijos mokykla šiame dvidešimtuke. Šiuo metu jam vadovauja buvęs Italijos ministras pirmininkas Mario Monti, kuris jį ir baigė.

2. Prancūzijos INSEAD tik per plauką neužėmė pirmosios vietos. Nors dabar mokykla turi padalinius ir Prancūzijoje, ir Singapūre, jo istorija prasidėjo nuostabioje pilyje „Chateau de Fontainebleau“ šeštajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje.

1. Londono verslo mokykla yra geriausia Europoje. Iš tiesų QS ją pavadino geriausia pasaulyje. Čia mokėsi dešimtys geriausių pasaulio vadovų, įskaitant HSBC, „Tata Group“ ir „Marks & Spencer“ vadovus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)