Ir šią klaidą aukštąjį išsilavinimą įgijęs ir kartą jau teistas alytiškis Andrius G. prisimins ilgam – teismas jį pripažino kaltu dėl netikrų oficialių ženklų pagaminimo ir panaudojimo.

Nuteistajam teismas skyrė 10 MGL (376,60 eurų) baudą, kurią leido sumokėti per 4 mėnesius.

Be to, alytiškiui teks padengti taromatų priežiūra besirūpinančios viešosios įstaigos „Užstato sistemos administratorius“ advokato paslaugas – 983 Eur.

„Kaltinamojo Andriaus G. atsakomybę lengvina tai, kad jis pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailisi, – pažymėjo teismas. Andrius G. praeityje teistas, tačiau teistumas išnykęs, administracine tvarka nebaustas, dirba, nevedęs, augina du nepilnamečius vaikus.“

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad dar kovo 30 d. Andrius G. savo namuose, pasinaudodamas kompiuteriu ir spausdintuvu, pagamino 31 netikrus oficialius žymėjimo ženklus – nedepozitinės taros brūkšninius kodus su specialiu ženklu, patvirtinančius, kad priduodama tara dalyvauja privalomojo užstato už vienkartines pakuotes Lietuvos sistemoje.

Kitą dieną jis atėjo į Pulko g. esantį prie „Maximos“ įsikūrusį taros supirkimo punktą, kur tris nedepozitinės taros brūkšninius kodus su specialiu ženklu užklijavo ant butelių pakuočių ir įdėjo į taros supirkimo punkto taromatą.

Alytiškis greičiausiai ant butelių būtų priklijavęs ir dar 28 brūkšninius kodus, tačiau nesuspėjo – jį sulaikė prekybos centro apsaugos darbuotojas. Netrukus į „Maximą“ atvyko ir policijos pareigūnai.

Jeigu Andrius G. kodus ant butelių būtų užklijavęs namuose, apsaugos darbuotojas greičiausiai šio pažeidimo net nebūtų pastebėjęs.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas alytiškis neneigė, kad neteisėtai bandė pergudrauti taromatą. Per apklausą jis pasakojo, kad namuose nuo giros butelio nufotografavo naujo pavyzdžio butelio etiketę su brūkšniniu kodu ir depozito ženklu, po to nuotrauką įkėlė į kompiuterį ir atspausdino.

„O kitą dieną prie „Maximos“ prekybos centro ant seno pavyzdžio butelių užklijavau tris etiketes, depozito ženklus ir butelius dėjau į taromatą – jis atspausdino čekį, bet jo nespėjau panaudoti, nes iš karto priėjo apsaugos darbuotojas“, – Andrius G. tikino, kad dėl savo nusikalstamų veiksmų nuoširdžiai gailisi.

Andriaus G. byla – pirmoji Lietuvoje, kai asmuo nuteistas už netikrų oficialių ženklų pagaminimą ir realizavimą.

Dar keliolika asmenų teismai yra nubaudę administracine tvarka, tačiau tik dėl to, kad bandė gauti išmokas priduodant butelius su priklijuotais brūkšniniais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (542)