„Zloto pigimo tendencija išsilaiko jau nuo rugpjūčio ir naujų priežasčių tam neatsirado - kritimą skatina plačiai eskaluojama euro zonos valstybių skolų krizė ir investuotojų traukimasis iš rizikingesnių turto klasių ir valiutų”, - nurodo Julius Lazauskas, DNB Valiutų ir palūkanų normų prekybos vyriausiasis specialistas.

Anot Žygimanto Maurico, „Nordea Bank Lietuva” ekonomisto, „silpnėjantis zlotas jau dabar daro nemažą žalą Lietuvos ekonomikai, o tragedija mūsų šalies pramonei tai virstų, jei zloto kursas nusiristų bent iki 0,6 Lt. Tai ne tik dar labiau išaugintų į Lenkiją važiuojančių apsipirkti gyventojų skaičių, tačiau ir gniuždytų Lietuvos gamintojus, kurių produkcija taptų visai nekonkurencinga”.

Naujienų agentūros „Bloomberg” apklaustų ekonomistų prognozėmis, zlotas šių metų I ketvirčio pabaigoje dar smuktels iki 0,22026 euro, o į pernai rugsėjį buvusį lygį (0,2381) grįš tik šių metų pabaigoje. Prognozuojama, kad į maždaug 2011 m. pradžioje buvusį lygį (0,25253) zlotas grįš 2013 m. pabaigoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją