"Valstiečių partijos organizuojama akcija yra populistinis žingsnis pasirodyti geresniems už kitus. Mes tam nepritariame, nes didžiausių nuostolių patirs patys akcijos dalyviai", rašoma penktadienį išplatintame asociacijų pranešime spaudai.

Protesto akciją organizuoja Ūkininkų sąjunga ir Valstiečių partija.

Žemdirbiai ruošiasi streikuoti, jeigu Vyriausybė neatsižvelgs į jų prašymą nustatyti vieną palaikomąją 55 centų už litrą pieno supirkimo kainą ir priedus prie aukščiausios ir pirmos rūšies pieno. Atsakymo iš valdžios jie laukia iki pirmadienio.

"Mūsų ketinimai nepasikeitė, tik pieno gamintojų asociacija ir keli stambių pieno ūkių savininkai bando įtikinti, kad to daryti nereikia", BNS sakė Valstiečių partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Abiejų asociacijų nuomone, Vyriausybė turėtų nustatyti paramos galimybes, jos dydį stambiems prekiniams pieno ūkiams ir rėmimo kriterijus smulkiesiems pieno gamintojams.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją