„Nuo 2018 m. sausio 1 d. centrinė būstinė su Žuvininkystės tarnybos direktoriaus pareigybe keliama į Klaipėdą. Taip siekiame sustiprinti ne tik žuvininkystės kontrolę, bet ir regionų svarbą, ir užimtumą juose“, - trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Bogdanovas. Pasak jo, buvo svarstoma visiškai perkelti Žuvininkystės tarnybą į Klaipėdą, bet kol kas tos minties atsisakyta, tačiau tai gali būti realizuota ateityje.

Viceministro teigimu, žemės ūkio ministras Bronius Markauskas antradienį pasirašė Žuvininkystės tarnybos pertvarkos įstatymą, kuriuo keičiama tarnybos struktūra, keičiamas pareigybių skaičius.

Dabar tarnyboje yra 182 etatai, iš jų - 65 Vilniuje, 32 - Klaipėdoje, 85 - tarnybos poskyriuose. Ilgainiui pareigybių mažės.

„Pirmuoju pertvarkos etapu liks 149, iš jų 28 - Vilniuje, 45 - Klaipėdoje ir 76 - poskyriuose. Antruoju pertvarkos etapu, kai bus galutinai pertvarkyta Žuvininkystės tarnyba, siūloma palikti 14 Vilniuje, 31 darbuotojas turėtų būti Klaipėdoje“, - aiškino viceministras, pabrėžęs, kad didesnė dalis darbuotojų liks dirbti numatomoje žuvivaisos įmonėje, tad darbuotojų skaičiaus mažėjimas iš tiesų nebus toks drastiškas.

Žuvininkystės tarnybos direktoriaus pavaduotojo pareigybė yra numatyta Vilniuje siekiant tinkamai koordinuoti Vilniuje atliekamą žuvininkystės politikos įgyvendinimo veiklą. Vilniuje liks Žuvininkystės įsipareigojimų vykdymo skyrius, jame bus atliekamos funkcijos, susijusios su kvotų skirstymu ir kitomis veiklomis.

Viceministras A. Bogdanovas teigė, kad dar kalbėsis su dabartine tarnybos direktore Indre Šidlauskiene dėl jos darbo.

„Aš nesu patenkintas jos darbu, ir mes apie tai kalbėsime su direktore“, - sakė viceministras, plačiau nekonkretizavęs „įtampų“, bet pažymėjęs, kad tikisi taikai išspręsti nesutarimus.

Kartu diskutuojama ir dėl tarnybos pavadinimo keitimo - planuojama ją pavadinti Žuvininkystės kontrolės tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM).

Nuo 2018 m. sausio 1 d. bendrosios Žuvininkystės tarnybos funkcijos bus pradėtos komplektuoti Klaipėdoje. Nuo kitų metų balandžio 1 d., po žuvivaisos poskyrių pertvarkos, bendrosios funkcijos bus sutelktos tik viename padalinyje - Klaipėdoje.

Nuo kitų metų balandžio 1 d. Žuvininkystės tarnyboje bus sutelktos su žuvininkystės politikos įgyvendinimu susijusios funkcijos ir daugiausia jos bus nukreiptos į pagrindinį tikslą - užtikrinti tinkamą žuvininkystės kontrolę. Pertvarka ir turėtų būti baigta kitų metų balandžio 1 d.

Kitais metais tarnybai 318 tūkst. eurų mažėja finansavimas, tad reorganizavimas iš dalies motyvuotas ir sumažėjusiomis lėšomis. Pertvarka turėtų sutaupyti apie pusę milijono eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)