Metinės infliacijos lygį daugiausia lėmė per 2009 metus 21,7 procento pabrangę alkoholiniai gėrimai ir tabako gaminiai, 10,5 procento – transporto grupės, 14,4 – sveikatos priežiūros grupės prekės ir paslaugos ir 4,4 procento atpigę maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai, 5,6 – būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekės ir paslaugos, 8,3 procento – drabužiai ir avalynė.

Vartojimo prekės per metus pabrango 0,9, paslaugos – 2,4 procento.

2009 m. vidutinė metinė infliacija (2009 m., palyginti su 2008 m.) sudarė 4,5 procento.

Gruodžio mėn., palyginti su lapkričio mėn., vartojimo prekių ir paslaugų kainos sumažėjo 0,3 procento. Bendrajam vartotojų kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 2,3 procento atpigę drabužiai ir avalynė, 0,4 – maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai, 0,7 – būsto apstatymo, namų apyvokos įrangos ir kasdienės būsto priežiūros grupės prekės ir paslaugos ir po 0,4 procento pabrangę alkoholiniai gėrimai ir tabako gaminiai ir poilsio ir kultūros grupės prekės ir paslaugos.

Vartojimo prekių kainos per minėtąjį laikotarpį sumažėjo 0,5 procento, paslaugų – padidėjo 0,1 procento.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją