„Lietuvos geležinkelių“ atstovas Domas Jurevičius BNS patvirtino, kad A.Songaila trečiadienį įteikė atsistatydinimo pareiškimą atleisti jį nuo gruodžio 30 dienos. Apie jo ketinimą atsistatydinti pranešta praėjusią savaitę.

Atsargos generolas 60-ies A.Songaila yra buvęs Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovas. Jis „Gelsaugai“ pradėjo vadovauti 2014 metų pabaigoje.

A. Songaila yra antrasis „Lietuvos geležinkelių“ antrinės įmonės vadovas, pareiškęs norą trauktis. Šią savaitę iš pareigų pasitraukė ir Vilniaus lokomotyvų remonto depo, kuris bendradarbiavo su Rusijos lokomotyvų gamybos koncernu „Transmashholding“, vadovas Valentas Stadalnykas, o gruodžio pradžioje atsistatydino ir bendrovės generalinis direktorius Stasys Dailydka.

Iš „Transmashholding“ antrinės įmonės 2012-2013 metais geležinkeliai be konkurso pirko lokomotyvų važiuoklės rėmų už 44,92 mln. eurų. Vienas šio Rusijos koncerno akcininkų yra Rusijos karinės pramonės koncerno „Kalašnikov“ akcininkas.

„Lietuvos geležinkeliai“ su „Gelsauga“ pernai pasirašė didžiausios vertės vidaus sandorius: 26,62 mln. eurų - dėl apsaugos paslaugų (sutartis galioja iki 2019-ųjų sausio pabaigos), 12,637 mln. eurų - dėl patalpų ir teritorijos, traukinių bei kitos bėginės technikos valymo, želdynų priežiūros (iki 2018 rugpjūčio pabaigos).

„Gelsaugos“ valdyba trečiadienį nusprendė nuo kitų metų atsisakyti statybos veiklos. Įmonė savo interneto svetainėje nurodo, kad pagrindiniai jos užsakovai buvo „Lietuvos geležinkeliai“, Vilniaus lokomotyvų remonto depas ir Vilniaus universiteto onkologijos institutas.

Pagrindinė „Gelsaugos“ veikla yra objektų apsauga, vaizdo stebėjimo sistemų aptarnavimas, remontas ir priežiūra, patalpų ir teritorijų valymas, traukinių, vagonų, šilumvežių valymas, plovimas, statybos, apdailos darbai, darbo avalynės ir drabužių nuoma, jų priežiūra, šilumos ūkio aptarnavimas, pastatų priežiūros ir gesintuvų priežiūros paslaugos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)