Spalio mėn., palyginti su rugsėjo mėn., bendrajam vartotojų kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 1 proc. pabrangę maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai, 2,6 proc. – drabužiai ir avalynė, 1,1 – būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekės ir paslaugos ir 1,6 procento atpigusios ryšių, 0,5 – poilsio ir kultūros prekės ir paslaugos.

Vartojimo prekių kainos per minėtąjį laikotarpį padidėjo 0,8 procento, o paslaugų kainos sumažėjo 0,4 procento.

Spalio mėn. metinė infliacija sudarė 2,7 procento. Metinį kainų pokytį lėmė 13,1 proc. pabrangusios būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekės ir paslaugos, 3,6 – maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai, 5,7 – transporto prekės ir paslaugos ir 4,7 procento atpigę drabužiai ir avalynė, 6,2 – ryšių prekės ir paslaugos, 3,1 proc. – būsto apstatymo, namų apyvokos įrangos ir kasdienės būsto priežiūros prekės ir paslaugos.

Prekės per metus pabrango 4 procentais, o paslaugos atpigo 1,3 procento.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją